![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam
Docelowo chcę zainstalować sfSimpleCMSPlugin, ale najpierw trza zainstalować sfGuardPlugin, to mi się udało, no i drugi wymagany plugin sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin, instalacja niby poszła pomyślnie, ale zrobiłem pozniej symfony-propel-build-model symfony-propel-build-sql symfony-propel-insert-sql i nie dodała się zadna tabela do bazy, a w instrukcji pisze Add new fields to your schema.xml <column name="tree_left" type="INTEGER" required="true" /> <column name="tree_right" type="INTEGER" required="true" /> <column name="tree_parent" type="INTEGER" required="true" /> <column name="scope" type="INTEGER" required="true" /> nawet nie pisze do jakiej tabeli, po czytaniu manuala niżej można dojsc że chodzi o tabelę forum_post - phpName: ForumPost, ale to tylko gdybanie moje, czy po zainstalowaniu plugin nie powinien sam dodac schematu tabeli, i po symfony-propel-build-model symfony-propel-build-sql symfony-propel-insert-sql już ta tabela nie powinna być w bazie, czy ja cos nie tak robie? plugin ten nie ma schema.yml, czy trza samemu dodac schemat, z manuala do tego plugina mniej wiecej taki schemat jednej tabeliwyłapałem, forum_post: _attributes: {phpName: ForumPost } topic_id: integer tree_left: integer tree_right: integer tree_parent: integer scope: integer level: integer title: varchar(255) czy to trza ręcznie dodac plik schema.yml do pluginu z takim schematem, jesli tak czy pola są prawidłowe? zrobiłem jak wyżej, zainstalowałem sfSimpleCMSPlugin i jest ok, więc dziękuję za pomoc Ten post edytował stachuf11 7.02.2008, 10:57:24 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 14:27 |