![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry
Natknąłem się na problem związany z kopiowaniem plików pomiędzy dwoma kontami. Nie jestem pewny czy jest on związany z php czy z Apache. Strona podzielona jest na dwie części: - dla oglądających - dla administracji Początkowo obydwie części były na tym samym virtual hoście. Po przeniesieniu panelu administracyjnego na drugi virtual host pojawiły się problemy z uploadem plików (co było do przewidzenia). Po wiedzmy, że oglądający są na /www/sciezka1, a admin na /www/sciezka2. Przykładowo: w adminie uploaduję obrazek, skrypt robi z niego miniaturę (/www/sciezka2/miniatury/obrazek.jpg) i niestety nie może przenieść jej do katalogu, z którego pobierane są obrazki (/www/sciezka1/obrazki/). Czy mógłby ktoś doradzić jak można sobie z tym poradzić ? Chwilowo mam dwa pomysły, które nie są zbyt ciekawe: 1. dodać w bazie tabelę na obrazki (BLOB) 2. do crona dopisać przenies.sh, który będzie co jakiś czas przenosił pliki z jednego katalogu do drugiego Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Ten post edytował januzi 6.02.2008, 14:55:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:06 |