![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że temat przewijał się już przez forum, ale nie znalazłem niczego co odpowiadało by konkretnie moim potrzebom. Konkretnie potrzebuje otrzymać binarny plik excela 97/2003/xp. Założenie jest takie, że na komputerze jest tylko OpenOffice. I teraz:
- eksport jako csv i zapis przez OO w formacie excela - niezbyt wygodne z punktu widzenia usera, bo np. wymagany jest worksheet o konkretnej nazwie - arkusz jako tabelka html z odpowiednim naglówkiem, etc - Excel to trawi, OO nie - generowanie OfficeXml( format z Office2003) - jak wyżej - użycie biblioteki PHP Excel 2007 - jak wyżej - Spreadsheet Excel writer - generuje plik w formacie Excel 5.0 - OO to odczytuje ale zjada polskie znaki ( w Excelu oczywiście nie ma problemu ) Proszę powiedzcie, że istnieją jakieś biblioteki do PHP które potrafią generować pliki Excela 97/XP, które nie mają problemów z p-literkami a ja jestem po prostu ślepy ![]() Edit: A jednak byłem ślepy, przykładowy kod: http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=6108, choć twórcy Spreadsheet_Excel_Writer wciąż twierdzą, że setVersion(8) jest eksperymentalne. Ten post edytował ucho 6.02.2008, 13:34:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:13 |