![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym uzyskać taki efekt w formularzu rejestracyjnym, aby po zaznaczeniu checkboxa //jednego z dwóch - możliwość wyboru tylko jednego, rozwijała się lista pól wymaganych do rejestracji, adekwatna do checkboxa. Nie wiem w czym tkwi błąd, ale podejzewam, że może w samym skrypcie js ponieważ jeżeli kożystałem z jednego checkboxa to było ok - lista się rozwijała jak należy..
Będę wdzięczny za każdą pomoc.. oto skrypt zamieszczony w <head> Kod <script type="text/javascript"> function showDiv(){ var checkBox = document.getElementById('osobaprywatna'); var oDiv = document.getElementById('a'); if(checkBox.checked == true){ oDiv.style.display = 'block'; } else if(checkBox.checked == false){ oDiv.style.display = 'none'; } } </script> <script type="text/javascript"> function showDiv(){ var checkBox = document.getElementById('firma'); var oDiv = document.getElementById('b'); if(checkBox.checked == true){ oDiv.style.display = 'block'; } else if(checkBox.checked == false){ oDiv.style.display = 'none'; } } </script> a, no i sekcja <body>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Deklarujesz dwie takie same funkcje z których jedna nadpisuje drugą i tylko druga bedzie działać... Musisz zdeklarować jedną funkcje:
i potem odwoływać się do niej z odpowiedni parametrem:
Poza tym, do tego, żeby można było wybrać tylko jedną możliwość służą pola typu "radio"... Ten post edytował nowotny 5.02.2008, 15:51:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, dzieki. sprawdziłem i fajnie działa...
masz rację z "radio" //..spróbuję zamienić, może się uda ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 16:40 |