![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam zwykły formularz który wysyła dane metoda POST, na serwerze global_register ustawione jest na on i teraz: czasami wszystko działa jak należy, a czasami nie che przesłać danych, to znaczy od strony formularza wszystko jest ok, zmienne są prawodłowo przypisane itd. Próblowałem znaleść jakąś metode w którym momęcie wszystko się wywala ale nic z tego, czasami jak klikne 2 razy tan sam button, czasami jak button1 a później button2, poprostu ja tu nie widzę żadnego błędu. Wrzucilłem to na 2 serwery: proste.pl i efuturo.pl i na obu dzieje się to samo (oczywiście nie w tych samych momentach), jak postawiłem serwer na kompie (Krasnal) to wszystko jest ok, i zastanawiam się czy to nie jest wina "słabych" serwerów? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma słabych serwerów, mogą być conajwyżej słabo zoptymalizowane skrypty.
a pokażesz nam jakiś przykład czy robimy strzelectwo zawodowe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma słabych serwerów, mogą być conajwyżej słabo zoptymalizowane skrypty. a pokażesz nam jakiś przykład czy robimy strzelectwo zawodowe? nie ma słabych serwerów, mogą być conajwyżej słabo zoptymalizowane skrypty. a pokażesz nam jakiś przykład czy robimy strzelectwo zawodowe? powiedzmy że coś takiego echo (" <TD><form action=\"start.php\" method=\"post\"> <input type=\"hidden\" name=\"m\" value=\"cos1\"> <input type=\"hidden\" name=\"bla\" value=\"$bla\"> <button name=\"submit\" type=\"submit\" value=\"submit\">cos1</button> </TD></form> <TD><form action=\"start.php\" method=\"post\"> <input type=\"hidden\" name=\"m\" value=\"cos2\"> <input type=\"hidden\" name=\"bla\" value=\"$bla\"> <button name=\"submit\" type=\"submit\" value=\"submit\">cos2</button> </TD></form> "); Oczywiście tych przycisków jest więcje i później jak chce np zrobić tabele z danym $m, $bla , to czasami wszystko jest ok a czasami nie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze bbcode.
a po drugie po co walczysz z tym przez <button> zrob to na <input type="submit"> dodaj odpoweidnie parametry name i value i już. a i nie korzystaj z register_globals bo tylko będziesz mieć problemy z przerabianiem skryptów żeby chodziły jak należy. dodatkowo hierarchia znaczników. otwierasz td potem form, a zamykasz td i form?? przejrzałem trochę materiałów o html i nie znalazłem stwierdzenia iż <button> po dodaniu znacznika "type='submit'" wyśle cokolwiek. dodatkowo wrzucenie tego kodu do przeglądarki nie daje efektu wysyłki. Ten post edytował klocu 5.02.2008, 08:15:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
Zrób
i zobacz czy się dane wysłały. Nie może być tak, że raz działa, a raz nie. Nie może to mieć raczej nic wspólnego ze skryptem (chyba, że nie pokazujesz całego) Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przejrzałem trochę materiałów o html i nie znalazłem stwierdzenia iż <button> po dodaniu znacznika "type='submit'" wyśle cokolwiek. dodatkowo wrzucenie tego kodu do przeglądarki nie daje efektu wysyłki. Tak działa button w Operze że robi za submita... nawet bez "type='submit'"... nie wiem jak w innych przeglądarkach... |
|
|
![]()
|
|
Tylko dziwi mnie czemu u mnie na kompie wszystko działa dobrze, a na tych serwerach się wywala?
![]() Wszystkie dane przekazywane są prawidłowo, sprawdzałem to na 10 sposob i wszystko jest tak jak należy Jeszcze jedna dziwna rzecz, kiedy klikne na przyciski i "źle" mnie przekieruje a później cofne w tył <- i klikne jeszcze raz w ten sam przyciski to wtedy wszystko działa tak jak powinno (oczywiście nie zawsze). Generalnie nie moge znaleść metody dlaczego tak się dzieje, czasami jest tak że nie działają wszystkie przyciski a czasami tylko jeden, czasami po 5 naciśnięciu zaskoczy itd. zastanawiam się czy nie ma to wspólnego z register_globals? ![]() Nadal nie moge poradzić sobie z tym problemem, urpościłem kod do minimum i nadal ten sam błąd, jak klikam na link to czasem zadziała a czasem nie, nie ma żadnej reguły? oto kod:
Ten post edytował centrum2954 5.02.2008, 20:22:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw sobie po <?php taki kod:
Wywali ci kilka błędów. Potem już tylko goole.pl -> sprawdzasz co te błędy oznaczają -> naprawiasz. PS. To ma wziązek z registr_globals Ten post edytował Kicok 3.03.2008, 13:41:08 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:50 |