![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z kodowaniem
mam coś takiego: ( po prawej daję jak powinno być) Kod Ăł - ó Âż - ż ĂŞ - ę Âś - ś ĂŚ - ć Ăą - ń Âł - ł Âą - ą Âą - ź Niestety wielki polskich znaków nie znalazłem próbuję zmodyfikować taki kod: Kod 'iso_8859_2' => array( "\xb6", "\xb3", "\xbc", "\xf1", "\xbf", "\xea", "\xe6", "\xb1", "\xf3", "\xea", "\xaf", "\xa1", "\xac", "\xa3", "\xa6" ), 'moj wlasny' => array( "Â\xe6", "Â\xaf", "Â\xbc", "Ă\xac", "Â\xbf", "ÂŞ", "Ă\xb6", "Â\xa6", "Ă\xb1", "Ă\xf3", "Â\xbf", "Â\xa6", "Â\xbc", "Â\xaf", "Â\xe6", ), tu jest tablica: Kod iso-8859-2 : ć Ć ź Ź ż Ż ś Ś ę Ę ó Ó Ą ł Ł ń Ń ą moj wlasny : Âć ÂŻ Âź ĂŹ Âż ÂŞ Ăś ÂŚ Ăą Ăó Âż ÂŚ Âź ÂŻ Âć ale jak widać i tu i po konwersji coś nie wychodzi ponieważ niektóre znaki są po przestawiane (są mylnie przypisywane np. ń do ć) czy ktoś by mógł naprawić / poprawić ten kod aby kodowanie było dobre ![]() PS: ja te dziwne krzaki (swoje) chcę przerobić na iso-8859-2 proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyważasz otwarte drzwi..., poczytaj: iconv(), mb_convert_encoding()
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nevt ja z tamtąd moło kumam ( prawie nic)
mi chodzi tylko o to jak powinnien wyglądać taki konwerter czyli te zamienniki pomożesz mi ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 18:51 |