![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Tommy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiem jak rozwiazac pewien problem.
Moj kod php czyta parametry z pliku tekst.txt znajdujacego sie w tym samym katalogu co reszta plikow. Jak zrobic aby obca osoba wpisująca adres www.mojastrona.pl/tekst.txt nie wyswietlila zawartosci tego pliku ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdziłeś chmod 600 ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobaw się chmodami najlepszy do tego jest TotalComander.
Łączysz się z serverem. Wybierasz sobie tekst.txt Plik/Atrybuty i wybierasz komu chcesz udostępniać -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
--tommy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale chyba nie rozumiecie.
Mam w głownym folderze strony różne pliki txt. Ale nie chcę aby były wyświetlane przez osoby, które przypadkowo znaly by ich nazwy, np. www.mojastrona.pl/tekst.txt Ale glowny plik np index.php potrzebuje miec prawo odczytu tych plikow, wiec musza miec one ustawione prawo do odczytu. ! Jak zrobić aby mogl je czytac program w index.php, a nie mogli ich otwierac uzytkownicy poprzez www ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej przekopiuj go poza katalog strony WWW i z PHP się do niego dostaniesz a przez WWW nie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
.htaccess:
Kod <Files *.txt>
deny from all </Files> -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:50 |