Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [js/html/css?]jak skracać newsy?
Basic_01

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mój problem polega na tym że mam stronke z grafiką której nie moge ustawić tak aby się rozciągała albo powtarzała w zależności od długości np. ostatnich 5 wiadomości ze wzgledu na jej złożoność.... W związku z tym postanowiłem ze zamiast całych wiadomości pokazywać tylko 3 - 4 które były by skracane i na końcu pojawiały sie "..." i odnośnik do całego newsa. Na początku chciałem po prostu ustalić ilość znaków jaką ma zawierać skrócony news ale gdy bedzie wiekrza czcionka albo obrazek to i tak sie wszystko rozjedzie, a owe 3 kropki bede mógł dodać w następnej linijce pod elementem blokowym sadsmiley02.gif Próbowałem równiez wyświetlać kazdy news w blokach o określonych wymiarach z "overflow: hidden" ale czasami na dole wystaje kawałek wiersza wiec to tez odpadło. Więc ostatnia nadzieja pozostała w JS którego dopiero zacząłem się uczyć i nie mam pojęcia "czym to ugryźć" wacko.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Piniek

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

js questionmark.gif
a moze zamiast js, php questionmark.gif napisalem kiedys arta ;P dawno temu link

Pozdrawiam winksmiley.jpg

Ten post edytował Piniek 4.02.2008, 19:35:14

--------------------
+Quote Post
Basic_01

Grupa: Zarejestrowani

-----

Dzieki za odpowiedź, tutorial spoko winksmiley.jpg jednak ja juz taka opcje rozważałem i odpada bo mnie zależy zeby treść newsa nie przekraczała pewnej wysokości np 300pix wysokości i wycinał to co sie nie zmieści
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50