![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zmienną $wynik[7] o wartości 0 0 3500 0 0 0 0 0 0 0 1
Jest ona częścią tekstu przekazywanego przez formularz metodą post, a potem za pomocą funkcji preg_match została rozbita na właśnie taką zmienną.
Przypisałem ją do zmiennej $ja usuwając przy tym białe znaki z początku i końca zmiennej:
i chiałbym ją rozbić za pomocą funkcji explode()
Ale efektu niestety nie ma. Osobiście stwierdziłem, że funkcja explode() nie działa na tego typu zmiennych, albo znaki, które są w tym ciągu wcale nie są spacjami. Ponieważ stosując:
nadal nic się nie zmieniło... Pomocy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a probowałeś bez ""
$wynik = explode(" ", $ja); $wynik[0]...itd |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, ale w tym wypadku nie robi to różnicy... właśnie specjalnie to dodałem, bo gdy sytuacja wygląda tak:
To wszystko działa poprawnie, ale niestety jeżeli zmienną już przypiszę do zmiennej, to wszystko się psuje :/ Już sobie poradziłem... po prostu w tym ciągu były tabulatory a nie spacje, zobaczyłem to, dopiero gdy kliknalem podglad zrodla strony. Ten post edytował Krisu 4.02.2008, 11:30:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 16:41 |