![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę w php prosty system do obsługi baz danych MySQL.
Podczas wyświetlania zawartości tabeli przy każdym wierszu umieściłem linki: usuń wiersz i edytuj wiersz. Jak przekazać do kolejnego skryptu informację o tym, którego wiersza z tabeli ma dotyczyć akcja, przy czym chciałbym znać efektywne rozwiązanie dla tabel z polami unikatowymi i dla takich, które ich nie mają. Poradziłem sobie z tym drugim, jednak moje rozwiązanie nie jest chyba najlepsze. Czyli jeszcze raz: po kliknięciu na link (np. usuń wiersz) do skyptu usuwającego mają być przekazane informacje o bazie, tabeli (to oczywiście potrafię) oraz info o tym, który wiersz z tabeli ma zostać usunięty. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak przekazać do kolejnego skryptu informację o tym, którego wiersza z tabeli ma dotyczyć akcja
przekazac unikalna wartosc - najczesciej ID kolumny z primary_key. przekazywanie czegokolwiek innego nie ma sensu jesli ilosc wierszy, wartosc konkretnegego pola moze ulegac zmianie. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 18:38 |