![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w jaki sposów w JS zrobić, żeby zaznaczyło mi kilka checkboxow zaczynajacych sie na np. abc, gdy klikne na checkox o nazwie np. zaznaczabc? I jeszcze jedno pytanko, jak ukryc/pozac niektore wersy tebeli po kliknieciu na link? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat w jaki sposów w JS zrobić, żeby zaznaczyło mi kilka checkboxow zaczynajacych sie na np. abc, gdy klikne na checkox o nazwie np. zaznaczabc? Możesz pododawać im takie same nazwy (name='abc') i w js przelecieć pętlą po document.getElementsByName('abc') -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jestem troche zielony w JS i nie bardzo wiem co i jak:/ Moglbys podac jakas ogolna konstrukcje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function zaznaczabc() {
e = document.getElementsByName("abc"); for (i = 0; i < e.length; i++) { e[i].checked = true; } } Ten post edytował daris 3.02.2008, 19:13:47 -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
A mozna jakos inaczej, nie po NAME? Bo mam duzo checkboxow i wszytkie maja te same znazwy. Najlepiej po pierwszej literze ID. Dało by się tak zrobić?
Przpraszam ze podbijam, ale nikt nie wie? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:08 |