![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nurtuje mnie od rana problem, próbuję wczytać do formularza, a dokładniej do listy rozwijanej:
<form action="..."> <select name="nazwa"> <option>Tu wpisz pierwszą możliwość</option> <option>Tu wpisz drugą możliwość</option> (...) </select> </form> dane z mysql'a. tabela w sql nazywa się category i posiada 2 pola: id_category i category w category mam zapisanych kilka kategorii które chcę (a przynajmniej chciałbym) aby zostały wczytane do listy rozwijanej w formularzu fragment kodu z którym nie mogę sobie poradzić: Cytat <select name="product_category"> <option>Wybierz</option> <?php $zapytanie_category = 'SELECT category FROM category'; $query_category = mysql_query($zapytanie_category); $num_category = mysql_num_rows ($query_category); while ($row = mysql_fetch_array($query_category, MYSQL_NUM)) { ?> <option><?php echo $row[0]; // <<= powinny się wyświetlić a nic nie ma ![]() ?></option><?php }?></select> być może jest to błachy problem ale nie mogę sobie z nim poradzić, jak wklejam czysty kod php bez tych opcji z formularza to wszytsko ładnie wyświetla tylko z tą listą rozwijaną jakiś problem jest ![]() proszę o pomoc za którą z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 2 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyłeś złej funkcji. powinno być mysql_fetch_row.
-------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja jestem cichociemny, połączenie z bazą wewnątrz funkcji warunkowej 'if', wyrzuciłem na zewnątrz no i dotego mysql_fetch_row
![]() thx |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:52 |