![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę stworzyć prościutką toplistę i mam taki problem:
1.Jak zrobić dodawanie do tabeli rekordu z 7 polami?? 2.Jak zrobić aby jak się poda 2 pola to wyszukało w odpowiednich kolumnach i wyświetliło zawartość reszty pól w tabeli z tym rekordem?? 3.Jak zrobić zabezpieczenie w 1 punkcje przed dodaniem takiego samegorekordu jak by były 1 wybrane pole było takie same? 4.Jak zrobić żeby po kliknięciu w link o id np 53 to do 53 wpisu z takim id dodało w polu wejścia +1? 5. tak jak w punkcie 4 ale kolumna wejsc i automatycznie generowało kod 6.jak wyswietlić 100 wpisów i je posegregować od najwiekszej wartości w kolumnie wejscia?? To wszytko mi zabiera sen z powiek:P Może wiecie lub nie jak toi zrobic? ![]() Poprostu podajcie jakieś funkcie kawałki kodu a ja to się postaram skleić ![]() -------------------- Elwis żyje i sprzedaje kartofle!!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to może inaczej się was poradze
![]() wyjaśnijcie co to jest to !empty i jak tego się używa i list() tak samo? ![]() Jak można sprawdzić czy dany wpis istnieje odwołując sie np do 5 z 10 pól w wpisie?? Kod if( !empty( $_POST['mail'] ) )
{ $sql = "SELECT count(*) FROM newsletter WHERE mail='" . $_POST['mail'] . "'"; list($result) = @mysql_fetch_row( @mysql_query( $sql ) ); if( $result == 0 && $_POST['action'] == 'add' ) { @mysql_query( "INSERT INTO newsletter (mail) VALUES ('".$_POST['mail']."')" ); print('E-Mail dodany poprawnie.'); } elseif( $result == 1 && $_POST['action'] == 'add' ) { print('E-Mail już istnieje w bazie.'); } elseif( $result == 1 && $_POST['action'] == 'delete' ) { @mysql_query( "DELETE FROM newsletter WHERE mail = '".$_POST['mail']."' LIMIT 1" ); print('E-Mail usunięty poprawnie.'); } else { print('Podany E-Mail nie znajduje się w bazie.'); } } else { print( 'Podaj E-Mail.' ); } -------------------- Elwis żyje i sprzedaje kartofle!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja [manual:a79d9c0d8a]empty()[/manual:a79d9c0d8a] sprawdza czy dana wartosc jest pusta (! - znaczy zaprzeczenie)
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
i teraz jeszcze co to jest list()
![]() -------------------- Elwis żyje i sprzedaje kartofle!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 06:21 |