![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje środowisko testowe stoi na Windows Server 2003 Enterprise Edition (PL), na którym zostały zainstalowane:
1. PHP 5.2.5 w katalogu C:\PHP5. 2. IIS 6.0 w katalogu domyślnym tj. C:\Inetpub\wwwroot. 3. Moduł PEAR DB w C:\PHP5 (do późniejszej odsługi bazy danych MSSQL2005). 4. Obsługa PHP na IIS 6.0 ustawiona poprawnie jako ISAPI (php5isapi.dll). Dodam, że skrypt test.php (<?php phpinfo(); ?>) działa poprawnie. Inne skrypty PHP również. 5. Plik php.ini skopiowany do C:\Windows a ustawienia w nim są następujące: - extension_dir = "C:\PHP5\ext" - doc_root = "C:\Inetpub\wwwroot" Problem jest ze SMARTY (wersja 2.6.14). Mam coś takiego w C:\Inetpub\wwwroot: |---smarty ---CVS ---internals ---plugins ---Config_File.class.php ---debug.tpl ---Smarty.class.php ---Smarty_Compiler.class.php |---templates --index.tpl |---templates_c ---index.php gdzie: index.tpl Kod {* Szablon smarty *} <h1>Strona 1</h1> <div> {if $imie} Witaj {$imie} {/if} </div> index.php Kod <?php require_once('smarty/Smarty.class.php'); $smarty = new Smarty; $smarty->template_dir = 'templates'; $smarty->compile_dir = 'templates_c'; $smarty->assign('imie', 'Jaś'); $smarty->display('index.tpl'); ?> Po wpisaniu w IE url-a: http://localhost/index.php (lub http://127.0.0.1/index.php) nic się nie wyświetla. Co robię źle? Dodam, że pracuję na koncie Administratora i uprawnienia dałem na Pełna kontrola. W templates_c jednak nie tworzy się żadna kompilacja. Dzięki za pomoc. Ten post edytował asz 1.02.2008, 13:08:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Sufczyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.tpl musisz przenieść do katalogu templates i będzie hulać
PS Oczywiście katalog smarty musi zawierać wszystkie te pliki i katalogi co przedstawiłeś pod nim. Ten post edytował Tubis 1.02.2008, 08:42:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.tpl musisz przenieść do katalogu templates i będzie hulać PS Oczywiście katalog smarty musi zawierać wszystkie te pliki i katalogi co przedstawiłeś pod nim. Oj, troszkę widzę ten rysunek się rozjechał :-| 1. W katalogu smarty są te pliki (4 szt.) i katalogi (3 szt.), które są pod nim. 2. W katalogu templates jest plik index.tpl. 3. W katalogu templates_c nie ma nic (powinnien się utworzyć wpis z kompilacji). 4. W głównym katalogu serwera IIS (C:\Inetpub\wwwroot) jest plik index.php. Czyli jst wszystko na 100% poprawne. Powinno zadziałać a nie działa... :-| Ten post edytował asz 1.02.2008, 13:04:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Sufczyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to już nie wiem co ci poradzic, bo rzeczywiście wszystko wyglada ok. Możesz jedynie odpalic to na jakimś webservie i ustalic czy to od twojego localserva czy od zlego kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 10.09.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
error_reporting na E_ALL, sprawdzic sciezki
|
|
|
![]()
|
|
No to już nie wiem co ci poradzic, bo rzeczywiście wszystko wyglada ok. Możesz jedynie odpalic to na jakimś webservie i ustalic czy to od twojego localserva czy od zlego kodu Ok, już po problemie. katalog templates_c nie miał prawa do zapisu dla grupy użytkowników. A wiadomo, że musi on tam stworzyć pliki z kompilacji... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:29 |