![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę zrobić aplikację, która wstawia mi rekordy do bazy danych. Samochody.php to plik gdzie mam nr, marke, model itd i tutaj chce powstawiać kolejne dane. Baza danych znajduje sie na szkolnym serwerze i niestety nie wiem czy zrobić od nowa cały plik czy też jest możliwośc szbkiego zmodyfikowania pliku samochody.php
abym mógł wstawiać dane a tutaj mam plik samochody2 gdzie wybrałem większość z tablicy z tym że całkiem mam to pomieszane np; pod typem są marki itp i mam pytani czy mógłby ktos to poprawić bo ja juz sie pogubiłem a starłem się robić analogicznie do w/w
Spróbowałem zrobić Inserta do mojej tabeli samochody
i niestety nie łączy mi Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server during query in /home/informatyka/2006/23dr-a-4/lanecki/public_html/new5.php on line 2 Nie można się połączyć Baza danych w szkole jest w Postgresie moze trzeba jeszcze coś więcej podać a może podałem zły mysql_select_db ![]() Proszę o pomoc Ten post edytował Ryest 31.01.2008, 23:50:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To masz napewno zle
co to wybierasz baze plik??Po co rozszerzenie poczytaj to A tak btw to jak to jest POSTGRESQL to moze byc calkiem inaczej ale na niej sie nie znam -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zlikwidowałem rozszerzenie i jest to samo...może to nie ten plik
![]() a on wygląda tak
on wyświetla mi sie jako pusta strona więc jest dobrze, więc gdzie leży bład? Może jednak ktoś wie co tutaj jest źle ![]() Ten post edytował Ryest 31.01.2008, 23:58:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy nie używałem Postgresa ale problem chyba leży w tym że próbujesz używać funkcji Mysql'owych do połączenia się z bazą Postgresową, co raczej nie przejdzie...
Ja bym to zrobił tak:
Nie wiem na ile składnia Postgresowa różni się od Mysqlowej, ale powinno działać... |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak
i wyskakuje Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/informatyka/2006/23dr-a-4/ryest/public_html/for.php on line 3 a dodając cudzysłów przed INSERT i za przed ostatnim nawiasem otrzymuje takie coś Fatal error: Call to a member function zp() on a non-object in /home/informatyka/2006/23dr-a-4/ryest/public_html/for.php on line 3 ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:25 |