![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witajcie
czy można zrobić aby zmienna $file pokazywała jedynie nazwię pliku skryptu a nie ścieżkę bo w tym momencie jak sobie wyświetlam to np. na localhost/wr/index.php dostaję w wyniku /wr/index.php a potrzebuję same index.php -> kombinowałem trochę z explode() ale też mi nie wyszło
Dzięki za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzięki za szybką odpowiedź ale niestey daje to dokładnie taki sam wynik jak wcześniejsze moje użycie ...
Jakieś inne pomysły ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm ja wymyśliłem coś takiego :
powinno działać ![]() z drugiej strony ja też mam problem z $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] ale może to ja źle szukam potrzebuję czegoś takiego co zwróci mi całkowitą ścieżkę np "index.php?id=123&id2=456" a nie sam plik :/ ma ktoś na to rozwiązanie ? |
|
|
![]()
|
|
hmm ja wymyśliłem coś takiego :
powinno działać ![]() Twój przykład jest mało uniwersalny, zadziała tylko dla tego jedynego katalogu. z drugiej strony ja też mam problem z $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] ale może to ja źle szukam potrzebuję czegoś takiego co zwróci mi całkowitą ścieżkę np "index.php?id=123&id2=456" a nie sam plik :/ ma ktoś na to rozwiązanie ?
A co do Twojego przykładu, jest mało uniwersalny, zadziała tylko dla tego jedynego katalogu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki za pomoc
a co do mojego przykładu fakt jest mało uniwersalny ale to wystarcza do danego serwera na którym stoją wszystkie pliki. Jeszcze raz wielkie dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zainteresować się funkcjami basename" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, parse_url" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, pathinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:43 |