![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ślęczę już od paru dobrych godzin i nie mam pomysłu jak wykonac następującą rzecz: 1. Mam formularz w którym użytkownik edytuje wcześniej wczytane z bazy danych informacje. Kod wygląda następująco:
2. Po kliknięciu zapisz formularz powinien wykonac pare instrukcji foreach i zapisac aktualne dane do bazy danych. Kod wyglada tak:
Jednak jak z góry wiadomo informacje się nie zapisują. Czy wie ktoś dlaczego? Funkcja mysql_error() nie zwraca żadnych błędów a np. jeżeli edytuję 3 rzeczy to powyższy kod zapisuje pierwszą poprawnie a pozostałe nadpisuje. Wygląda to mniej więcej tak: EDYTUJĘ: - dana 1 - dana 2 - dana 3 PO ZAPISIE WYGLĄDA TAK - dana 1 - dana 1 - dana 1 Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązac problem? Mam nadzieje ze opisalem wszystko jasno i wyraznie. Jezeli sa watpliwosci moge to jescze jasniej napisac ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też miałem z tym problem zobacz mój poprzedni temat:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=86...mp;#entry435424 tane do edycji musisz zapisać do tablicy i potem tablice wywołać w zapytaniu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z 10 minut spedzilem na analizie i niestety nie wiem o co ci chodzi, moglbys rozwinac jasniej wypowiedz??
etc. jezeli dobrze rozumiem to mam takie same dane przesylane przez zmienna superglobalna POST ? tyle ze wycialem kawalek kodu wczesniej dane sa pobierane z bazy danch instrukcja select, a formularz wyswietlany w petli while. dokladny kod formularza:
na prawde nikt nie potrafi mi pomoc?? kurde ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: szy-ły Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co robisz wszedzie to foreach? co na tym zyskujesz?
nie łatwiej/lepiej normalnie zmienne do bazy wrzucić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Skąd: Pszczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba bardziej zamotanego update'a nie widziałem
![]() Problem leży w wielokrotnych pętlach foreach. Zamist zapisywać wyświetl na ekranie treść updatea i sam zobaczysz o so chozi ... (a jak to musi dłuuugo trwać). Może tak Ci będzie łątwiej na to popatrzeć:
OŁ NOŁ stworzyłem POTFORA [sic!] ...sorki za ironię |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 23:21 |