![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niech przykład przemówi za mnie:
Posiadam dane: Kod pole1 | pole2 | pole3 | idUsera aaa | bbb | ccc | 6 ddd | eee | fff | 6 ggg | ggg | hhh | 7 iii | jjj | kkk | 7 lll | mmm | nnn | 7 ooo | ppp | qqq | 8 Oczekuje danych: Kod pole1 | pole2 | pole3 | count aaa | bbb | ccc | 2 ddd | eee | fff | 2 ggg | ggg | hhh | 3 iii | jjj | kkk | 3 lll | mmm | nnn | 3 ooo | ppp | qqq | 1 Czyli wiersz + liczba wierszy o takim samym idUsera. Sprawa byłaby prosta jak konstrukcja cepa gdyby nie to, ze nie mogę wykorzystac podzapytań. Poszukuję zarówno gotowych odpowiedzi jak i wskazówek ![]() Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 92 Pomógł: 15 Dołączył: 21.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki heaven Twoje zapytanie jak sam piszesz "powinno działać" ale jest troszku wolne. Zapomniałem dodać, że moja tabela jest ma dużo tysięcy rekordów i osoba którą ja projektowała 5 lat temu nie wiele wiedziała o indeksach
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
> Rozwiązałem problem w inny sposób.
To może się pochwal? ;-) |
|
|
![]()
|
|
Najszybsze okazało się dodanie dodatkowe zapytania zliczającego w pęttli.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 00:02 |