![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ktoś może mi pomóc (podsunąć pomysł) ze smarty. A dokładniej Mój skrypt korzysta z templatek, pliki są w katalogu templates z rozszeżeniem .htm. W katalogu głównym są pliki php gdzie wczytują zawartość plików .htm. Grafik wykonał layout stony, ale problem pojawia się gdy chcę edytować np. menu. Wrzucenie 0samego laya do htm to żaden problem, ale gorzej jest jak chcę by powiedzmy w każdych z plików (np. index.htm, oderta.htm itd) menu było pobierane z jednego pliku (w razie zmiany menu, automatycznie zminia się wszędzie). Szukałem na google, jedyne co znalazłem to coś takiego: {include file='templates/menu.htm'} <--- to umieściłem w pliku index.htm, w pliku menu.htm jest div z całym menu. Tylko, że gdy wchodzę na stronę index.php widzę zamiast mojego menu: {include file='templates/menu.htm'} Mam nadzieję, że zbyt nie zamotałem i ktoś mnie nakieruje na rozwiązanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz utworzony objekt smarty w tym pliku index.php? upewnij sie ze napewno jest ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój index.php wygląda tak:
<? require_once('Ctemplate.php'); require_once('db.php'); require_once('funkcje.php'); $fpanel = new Ctemplate('template/index.htm'); echo $fpanel->Get(); ?> W plik index.htm chcę wrzucić leyout wykonany przez grafika, ale chciałbym go "podzielić" na menu, headera, footera itd... żeby includować to wszystko z jednego pliku (aby nie zmieniać póżniej czegoś w każdym pliku, tylko powiedzmy edytuje menu.htm i zmienia mi się menu na każdej stronie ![]() Cały plik index.htm podzieliłem na header.htm, footer.htm itd.. tylko jak teraz to includować do index.htm, żeby było wszystko grało w index.php oraz innych stronach ![]() // już chyba wiem, w pliku index.php zrobić coś takiego? $header = new Ctemplate('template/header.htm'); echo $header->Get(); itd? Ten post edytował zkrystian 29.01.2008, 00:37:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywaj tagow
pierwsze slysze ze smarty dziala na Htm rozszezeniach zawsze myslalem ze tylko na tpl ![]() |
|
|
![]()
|
|
pierwsze slysze ze smarty dziala na Htm rozszezeniach zawsze myslalem ze tylko na tpl ![]() No chyba jednak działa też na htm ![]() Ok, zaraz zobaczę Twój sposób, Dzięki za szybką odpowiedź
Ten post edytował zkrystian 29.01.2008, 00:55:07 |
|
|
![]()
|
|
a jakiej ty klasy uzywasz? tej ze smarty.net ? czy jakiejs innej jak innej to podaj nazwe
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak
I wygląda na to działa ![]() Nie wiem jaka to funkcja, dopiero zaczynam, mam kupiony skrypt bez "grafiki" i chcę sam zaimplementować według swoich potrzeb. |
|
|
![]()
|
|
5 minut w google i znalezione calosc jak dziala twoja klasa smarty a jeszcze lepiej jak bys zajzal do manuala tej klasy ja akorat jej nieznam ale powinien byc manual do tego Ten post edytował Neeke 29.01.2008, 01:05:18 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 09:11 |