![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2002 Skąd: Z US - Układ Słoneczny :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. W bazie danych mam zapisane np. w polu TRESC baaaaardzo długi tekst (jakis artykul czy np. ksiazka) i potrzebowałbym go wyciągnąć z bazy i jednoczesnie podzielic na strony wg znacznikow w tekscie np. <------ KONIEC STRONY ------>.
Czyli tekst z bazy danych: Strona 1 <------ KONIEC STRONY ------> Strona 2 <------ KONIEC STRONY ------> Chcialbym aby potem to bylo widoczne tak, ze na stronie 1 jest tylko tekst "strona1", na stronie 2 tekst "strona 2" itd... Ale jest jeszcze jedno, dobrze byloby gdyby za kazdym przejsciem na odpowiednia strone nie pobierala sie cala tresc artykulu (lub ksiazki) z bazy danych, bo szkoda niepotrzebnie meczyc serwer ![]() Czy w ogole da sie cos takiego zrobic?? czy szkoda zawracac sobie tym glowe? Do tego jeszcze by mi sie przydalo zrobic spis tresci, ale z tym to sobie poradze, bo moge zrobic jakis statyczny, ktory by mial odnosniki do odpowiednich podstron. A moze ktos jeszcze ma inny pomysl na rozwiazanie tego problemu?? Kolega kiedys poradzil mi, aby sprobowac osobne strony dodawac do bazy jako osobne wpisy i wtedy np. wpis glowny traktowany bylby jak kategoria w ktorej znajdowalby sie spis tresci, a do niej dopisywaloby sie poszczegolne wpisy, ktore traktowane bylyby jako osobne strony. Ten post edytował ITI 28.01.2008, 14:52:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:50 |