![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2003 Skąd: Brwinów (pod w/wa) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam mal problem. Jaki skrypt mam uzyc aby poinformowac osoby przegladajace strone o nowosciach na forum ? Mam tu przyklad:
www.gameonly.net Prosze o pomoc i z gory dziekuje. ![]() anyway wesolych swiat :] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Lubartów ! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DO forum PHPBB2 :
Kod <?
$dbhost = "localhost"; // Host w bazie $dbuser = "root"; // Użytkownik w bazie $dbpasswd = "pass"; //Hasło do bazy $dbname = "baza"; // Nazwa bazy $pathurl = "http://twojawww.pl/forum"; // Ścieżka skryptu $prefix = "phpbb2_"; // Prefix forum w bazie danych $postnum = "18"; // Limit - ile tematów... $sepsym = "&-&"; $db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die(mysql_error()); mysql_select_db($dbname, $db) or die(mysql_error()); $result = mysql_query("SELECT {$prefix}topics.topic_title, {$prefix}topics.topic_id, {$prefix}forums.forum_id FROM {$prefix}topics, {$prefix}forums WHERE {$prefix}forums.forum_id = {$prefix}topics.forum_id ORDER BY topic_time DESC LIMIT {$postnum}"); while($get = mysql_fetch_array($result)) { $a = stripslashes($get[topic_title]); $b = substr($a, 0, 16) . "..."; echo "<a href='{$pathurl}/viewtopic.php?t={$get['topic_id']}&sid={$get['forum_id']}'>${b}</a><br>"; } ?> -------------------- Professional Web Aplications Warsztat: AMD Athlon 1.8 GHz | GeForce 4 MX440-SE 64MB DDR | 256MB DDR RAM | |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat DO forum PHPBB2 :
Kod <? $dbhost = "localhost"; // Host w bazie $dbuser = "root"; // Użytkownik w bazie $dbpasswd = "pass"; //Hasło do bazy $dbname = "baza"; // Nazwa bazy $pathurl = "http://twojawww.pl/forum"; // Ścieżka skryptu $prefix = "phpbb2_"; // Prefix forum w bazie danych $postnum = "18"; // Limit - ile tematów... $sepsym = "&-&"; $db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die(mysql_error()); mysql_select_db($dbname, $db) or die(mysql_error()); $result = mysql_query("SELECT {$prefix}topics.topic_title, {$prefix}topics.topic_id, {$prefix}forums.forum_id FROM {$prefix}topics, {$prefix}forums WHERE {$prefix}forums.forum_id = {$prefix}topics.forum_id ORDER BY topic_time DESC LIMIT {$postnum}"); while($get = mysql_fetch_array($result)) { $a = stripslashes($get[topic_title]); $b = substr($a, 0, 16) . "..."; echo "<a href='{$pathurl}/viewtopic.php?t={$get['topic_id']}&sid={$get['forum_id']}'>${b}</a><br>"; } ?> sorry ale mi niedziała a mam taki [php:1:382d926464]<?php $dbhost = "localhost"; // Host w bazie $dbuser = "root"; // Użytkownik w bazie $dbpasswd = "krasnal"; //Hasło do bazy $dbname = "planetarium"; // Nazwa bazy $pathurl = "http://localhost/~planetarium/forum"; // Ścieżka skryptu $prefix = "phpbb2_"; // Prefix forum w bazie danych $postnum = "5"; // Limit - ile tematów... $sepsym = "&-&"; $db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die(mysql_error()); mysql_select_db($dbname, $db) or die(mysql_error()); $result = mysql_query("SELECT {$prefix}topics.topic_title, {$prefix}topics.topic_id, {$prefix}forums.forum_id FROM {$prefix}topics, {$prefix}forums WHERE {$prefix}forums.forum_id = {$prefix}topics.forum_id ORDER BY topic_time DESC LIMIT {$postnum}"); while($get = mysql_fetch_array($result)) { $a = stripslashes($get[topic_title]); $b = substr($a, 0, 16) . "..."; echo "<a href='{$pathurl}/viewtopic.php?t={$get['topic_id']}&sid={$get['forum_id']}'>${b}</a><br>"; } ?>[/php:1:382d926464] błąd taki: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:usrkrasnalwwwplanetariumindex.php on line 64 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Lubartów ! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tam gdzie jest prefix musisz sprawdzić czy taki masz napewno w swojej bazei MYSQL orginalny chyba jest phpbb_ ale nie wiem sprawdź powinno pomóc.
-------------------- Professional Web Aplications Warsztat: AMD Athlon 1.8 GHz | GeForce 4 MX440-SE 64MB DDR | 256MB DDR RAM | |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki działa bez ciebie by niedziałało thx kirov
![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
NO problem, od tego tu jestem
![]() -------------------- Professional Web Aplications Warsztat: AMD Athlon 1.8 GHz | GeForce 4 MX440-SE 64MB DDR | 256MB DDR RAM | |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 22:45 |