![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Ostatnio zaczołem interesowac się SVG no i pojawil sie pierwszy problem. Nie wiem jak mogę javascriptem uzyskac dostep do drzewa DOM rysunku SVG z poziomu dokumentu HTML w którym ten rysunek został umieszczony w tagu <object> lub <embed>: I czy możliwa jest komunikacja w drugą strone czyli czy javascript zamieszczony w kodzie pliku SVG może zmieniac elementy dokumentu HTML w ktorym zostal umieszczony Tu powinna byc odpowiedz na moje pytanie http://wiki.svg.org/Inter-Document_Communication |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem prosty edytor wykresów i poszedłem na łatwiznę - umieściłem svg bezpośrednio jako część pliku xhtml. Wtedy ( przynajmniej w FX) dostep do węzłów svg mamy przez normalny DOM - można na przykład za pomocą firebug podglądać wygenerowane dynamicznie przez JS węzły svg.
no ale to niezbyt przenośne rozwiązanie, bo jak wiadomo IE z xhtml nie dzaje rady :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 06:23 |