![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem wysłać email za pomocą skryptu php. Wygląda to tak: <?php $result = mail("zombi@dsd.pl","tekst","tesk"); ?> Kurcze nic sie nie dzieje, nic nie dostaje na skrzynke. Może mi ktoś pomóc jak to zrobić? ![]() Dzieki -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Składnię funkcji masz OK. Próbujesz wysłać to z serwera lokalnego u siebie? Pamiętaj, że funkcja wymaga serwera SMTP, z którego korzysta.
Sprawdź, co wywala Ci funkcja w wyniku
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie z mojego serwera. Mam serrwer na freehost tzn domene i na niej dzialam.
-------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zobacz, co Ci ten fragment skryptu wyrzuci. I poszukaj w dokumentacji na freehost, czy u nich w ogóle SMTP stoi i mail() jest możliwa.
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj to do pliku na samym początku i powiedz co wyświetla Ten post edytował bartg 27.01.2008, 12:58:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmm po wrzuceniu tego skryptu na p[oczątku wyświetla mi się to:
Fatal error: Call to undefined function: email() in /freehost/disk1/freehost.pl/i/infoexpress.freehost.pl/infoexpress.freehost.pl/send.php on line 30 Dalej mi nie działa, zobacze jeszcze tą dokumentacje Freehost. Kurcze no, a tak mi się wydawało, że gładko pójdzie, pozdrawiam. Słucham rad dalej ![]() -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fatal error: Call to undefined function: email() in /freehost/disk1/freehost.pl/i/infoexpress.freehost.pl/infoexpress.freehost.pl/send.php on line 30 Na jakim etapie niezrozumienia bądź lenistwa trzeba być żeby sobie nie przetłumaczyć?Nie ma takiej funkcji jak email() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:13 |