![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 368 Pomógł: 2 Dołączył: 23.09.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Chciałbym się dowiedzieć jakim cudem, gdzie jest zawartość dynamiczna niektóre portale mają rozszerzenie .html albo wogule nie mają.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod_rewrite lub odpowiedni wpis w pliku konfiguracyjnym apache'a aby pliki .html parsował parserem PHP:
AddType application/x-httpd-php .html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 368 Pomógł: 2 Dołączył: 23.09.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Jeżeli mam gdzieś wykupiony hosting to mam dostęp do tych plików konfiguracyjnych?
Jeżeli tak to proszę powiedzieć gdzie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zapewne w Twoim katalogu głównym www - znajduje się plik .htaccess . Jeśli go nie ma, to utwórz.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak tak, widzę htaccess.
I teraz co muszę zrobić z tym plikiem aby parser przetwarzał pliki html na php? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tak, widzę htaccess. I teraz skoro już wiesz czego szukać to masz wykazać się samodzielnością i podpowiedziami z tego wątku by znaleźć odpowiedź, na pytanie, które jest tak popularne jak codzienny wschód słońca.
I teraz co muszę zrobić z tym plikiem aby parser przetwarzał pliki html na php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwery home.pl z tego co pamiętam (testowałem kiedyś) pliki html również parsują ale mod_rewrite służy czemuś innemu, Ty tworzysz plik php a za pomocą przyjaznych adresów url zmieniasz jakby zawartość paska adresu w przeglądarce, dla serwera jest to wciąż plik php, np.
plik.php?sekcja=3&artykul=7 to przyjazny adresu url (zastosowannie mod_rewrite) może wyglądać tak: 3,7.html a serwer i tak przypisze 3 i 7 do odpowiednich zmiennych w odpowiedniej kolejności jaką mu zadeklarujesz w pliku .htaccess @Moli i @Poxrimex podali Tobie dobre linki, zajrzyj tam. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nadal nie czaję, proszę o konkretny zapis
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
-maly666maly- |
![]()
|
Goście ![]() |
HEJ JA NAPRAWDĘ NIE KUMAM JAK zrobić ROZSZERZENIE D STRONY HTML A MUSZE WIEDZIEC BO MAM TAKIE ZADANIE DO SZKOLY CZ KTOS POMORZE
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 20:16 |