![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym użyć na stronie nietypowej czcionki. Przewiduje jednak że większa część użytkowników nie będzie miała u siebie takowej czcionki. Czy idzie zrobić tak że czcionkę tę będzie im ładowało ode mnie z serwera?
Powód edycji: znaczniki !!! (cysiaczek)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym użyć na stronie nietypowej czcionki. Przewiduje jednak że większa część użytkowników nie będzie miała u siebie takowej czcionki. Czy idzie zrobić tak że czcionkę tę będzie im ładowało ode mnie z serwera? Była jakaś taka możliwość w IE, ale dość skomplikowana. Ponadto w innych przeglądarkach już nie będzie działać. Lepiej chyba zainteresować się biblioteką GD. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z sIFR 3
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z sIFR 3 Też kiedyś nad tym myślałęm, ale jakoś nie przekonuje mnie wciskanie na stronie parudziesięciu obiektów flash... Strona taka jeździ po procesorze niemiłosiernie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem w tym że tego będzie dużo... Dlatego flash (zabójczy dla procesora) jak i GD (zabójcza dla transferu na moim serwerze) nie za bardzo mi odpowiada...
To taki specyficzny projekt i zastąpienie tego jakąś verdaną czy czymś takim zepsuje cały efekt... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma innej opcji jak wspomniane powyżej. Albo statyczne wygenerowanie nagłówków jako obrazki, albo generowanie dynamiczne, albo sIFR.
Póki co tylko Safari i tylko w nightly build obsługuje CSSowe ładowanie zewnętrznych czcionek. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie dostałem coś RSSem, co może Ci się przydać jeśli zdecydujesz się na sIFR: sIFRMaker (For those of you unfortunate enough to not have Adobe Flash)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:25 |