![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z formularzem do logowania. Oto kod:
Kod działa niby dobrze, mogę się zalogować jednak gdy wciskam jeszcze raz enter (wczytuje ponownie stronę) to pojawia mi się (dlatego tam zamiescilem aby wyswietlalo mi przekazywane zmienne z formularza) to:
Czyli tak jakby z formularza było coś ciągle przekazywane. Bardzo proszę o pomoc ;/ siedzę nad tym od godziny i nie widzę błędu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co robi Twoja funkcja Zabezpiecz()?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Masz skopane warunki w instrukcjach warunkowych. Zastanów się dobrze czy jak będziesz zalogowany ( czyli zmienna $_SESSION['logged'] będzie ustawiona ), to warunek w linii 25 będzie spełniony?
2. Warunek w linii 44 będzie spełniony zawsze. Zmienne te tworzysz na samym początku i nawet jeśli będą puste, to isset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i tak zwróci true. A tak na marginesie, to jak będziesz miał w bazie danych więcej niż jednego użytkownika, to będziesz miał problemy z zalogowaniem się na większość kont ;] Przeglądnij sobie przykłady na: mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (chodzi mi o pętlę while), ewentualnie google -> kurs SQL -> WHERE Ten post edytował Kicok 26.01.2008, 19:56:59 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
więc jak to zmienić? mógłbyś odpowiedni wyedytować kod tak aby działał? będę wdzięczny...
Ten post edytował bl4ck_b0x 26.01.2008, 20:19:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc jak to zmienić? mógłbyś odpowiedni wyedytować kod tak aby działał? będę wdzięczny... Dziś zobaczyłem mądry cytat w podpisie mike'a... Mianowicie: "Daj komuś rybę, a nakarmisz go na jeden dzień. Naucz go łowić ryby, a nakarmisz go na całe życie." odnosząc się do niego po pierwsze... nikomu nie będzie się chciało edytować twojego długiego kodu... po drugie... jak dostaniesz gotowe rozwiązanie to niczego nowego się nie nauczysz i na następnym razem znów będziesz liczył na gotowe rozwiązanie... po trzecie... najpierw pomyśl i spróbuj sam rozwiązać po czwarte... z nastawieniem "ja sobie polerze a wy mi zróbcie" daleko nie zajdziesz... Wybaczcie jeśli byłem zbyt ostry, ale mam zły dzień... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:35 |