![]() |
![]() |
--lama-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wstyd mi się zwracać z taką głupią prośbą na to forum, ale nie mam wyjścia, bo już nie mam pomysłu co zrobić
![]() Otóż nie jestem w stanie wstawić skryptu na strone, tak aby go było widać. Próbowałam wszystkich opisanych metod, wszystkich znaczników, próbowałam umieszczać skrypt bezpośrednio w kodzie HTML, jak i osobno w pliku .php i go załączać... Próbowałam go uruchomić z dysku i ze strony www (na interii- może nie zezwalają na skrypty?). Zainstalowałam specjalny program do sprawdzania składni, podświetlania i nawet tam w podglądzie nie widać żadnego skryptu... Zainstalowałam wszystko co mogłam znaleźć w necie z PHP w nazwie ![]() No i nic, po prostu skryptów nie widać. Opera w ogóle nic mi nie wyświetla, a Explorer wyrzuca, że na tej stronie sa aktywne elementy i czy chce je uruchomic i jak daje "tak" to dalej nic nie widać. Skrypty w Javie wyświetlają się normalnie ![]() Chciałam jeszcze zaznaczyć, że jeżeli chodzi o WWW to jestem kompletnie zielona, więc może chodzić o jakąś tak oczywistą oczywistość, że po prostu nikt jej nie umieścił w opisie "Jak zamieścić skrypt na stronie" ![]() Skrypt jaki próbuję zamieścić ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadam podstawowe pytanie
![]() ![]() czy Ty je po prostu chciałaś otworzyć w przeglądarce? Ten post edytował Danone 26.01.2008, 11:23:51 |
|
|
--lama-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zaistalowałam wszystko co było w manualu pod hasłem: "To będzie potrzebne, żeby skrypty PHP działały"
![]() Może czegoś nie skonfigurowałam dobrze? Zaraz sprawdze jeszcze raz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobie wamp server, i do katalogu www wrzucasz pliki i stosuj znacznik <?php a a nie <?
-------------------- |
|
|
--lama-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dokladnie mam zainstalowany Appserv 2.5.6. Wyrzucalo mi jakis syntax error, wiec odinstalowalam i zainstalowalam ponownie, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie ok
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja chciałem tylko dodać, że naprawde brakuje porządnych tutrioali dla kompletnie zielonych. Sam jak zaczynalem wgrywalem plik php na republike. Później pobierałem jakiś system cms i klikalem xp'ku install.php co też (o dziwo
![]() @lama Jak miałabyś jakieś problemy z chęcią pomoge ![]() -------------------- |
|
|
--lama-- |
![]()
|
Goście ![]() |
bim2jest dokładnie tak jak mówisz
![]() ![]() Znalazłam troche inf o konfiguracji Apache, wiec spróbuje z nich coś wycisnąć ![]() Dzięki za chęć pomocy, jak sobie jednak nie poradze to na pewno skorzystam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:12 |