Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Uwaga! Mega przedszkole!;)
--lama--
post 26.01.2008, 11:19:10
Post #1

Goście

Wstyd mi się zwracać z taką głupią prośbą na to forum, ale nie mam wyjścia, bo już nie mam pomysłu co zrobić wstydnis.gif
Otóż nie jestem w stanie wstawić skryptu na strone, tak aby go było widać. Próbowałam wszystkich opisanych metod, wszystkich znaczników, próbowałam umieszczać skrypt bezpośrednio w kodzie HTML, jak i osobno w pliku .php i go załączać...
Próbowałam go uruchomić z dysku i ze strony www (na interii- może nie zezwalają na skrypty?).
Zainstalowałam specjalny program do sprawdzania składni, podświetlania i nawet tam w podglądzie nie widać żadnego skryptu...
Zainstalowałam wszystko co mogłam znaleźć w necie z PHP w nazwie winksmiley.jpg
No i nic, po prostu skryptów nie widać. Opera w ogóle nic mi nie wyświetla, a Explorer wyrzuca, że na tej stronie sa aktywne elementy i czy chce je uruchomic i jak daje "tak" to dalej nic nie widać.
Skrypty w Javie wyświetlają się normalnie smile.gif
Chciałam jeszcze zaznaczyć, że jeżeli chodzi o WWW to jestem kompletnie zielona, więc może chodzić o jakąś tak oczywistą oczywistość, że po prostu nikt jej nie umieścił w opisie "Jak zamieścić skrypt na stronie" sciana.gif
Skrypt jaki próbuję zamieścić blinksmiley.gif :
  1. <? echo("To jest prosty skrypt PHP"); ?>
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
Danone
post 26.01.2008, 11:23:16
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zadam podstawowe pytanie smile.gif czy zainstalowaś sobie jakiś serwer np Appserv, który interpretowałby pliki php smile.gif

czy Ty je po prostu chciałaś otworzyć w przeglądarce?

Ten post edytował Danone 26.01.2008, 11:23:51
+Quote Post
--lama--
post 26.01.2008, 11:32:51
Post #3

Goście

Zaistalowałam wszystko co było w manualu pod hasłem: "To będzie potrzebne, żeby skrypty PHP działały" czarodziej.gif
Może czegoś nie skonfigurowałam dobrze?
Zaraz sprawdze jeszcze raz smile.gif
+Quote Post
potreb
post 26.01.2008, 11:43:07
Post #4

-----

Zainstaluj sobie wamp server, i do katalogu www wrzucasz pliki i stosuj znacznik <?php a a nie <?

--------------------

+Quote Post
--lama--
post 26.01.2008, 12:18:41
Post #5

Goście

Dokladnie mam zainstalowany Appserv 2.5.6. Wyrzucalo mi jakis syntax error, wiec odinstalowalam i zainstalowalam ponownie, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie ok smile.gif Bede tez stosowac znacznik <?php biggrin.gif Dzięki za pomoc smile.gif
+Quote Post
bim2
post 26.01.2008, 12:29:22
Post #6

-----

Ja chciałem tylko dodać, że naprawde brakuje porządnych tutrioali dla kompletnie zielonych. Sam jak zaczynalem wgrywalem plik php na republike. Później pobierałem jakiś system cms i klikalem xp'ku install.php co też (o dziwo haha.gif) nie działało.

@lama
Jak miałabyś jakieś problemy z chęcią pomoge smile.gif (gg masz w podpisie moje)

--------------------
+Quote Post
--lama--
post 26.01.2008, 12:43:13
Post #7

Goście

bim2jest dokładnie tak jak mówisz winksmiley.jpg Niektóre rzeczy, które mogłyby wydawać się oczywiste, dla mnie wcale nie są takie oczywiste biggrin.gif
Znalazłam troche inf o konfiguracji Apache, wiec spróbuje z nich coś wycisnąć winksmiley.jpg
Dzięki za chęć pomocy, jak sobie jednak nie poradze to na pewno skorzystam smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:12