![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam kodzik:
Dlaczego wywala: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kas/domains/kasstudio.net/public_html/u/test.php:1) in /home/kas/domains/kasstudio.net/public_html/u/test.php on line 3 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kas/domains/kasstudio.net/public_html/u/test.php:1) in /home/kas/domains/kasstudio.net/public_html/u/test.php on line 3 ![]() ![]() Tutaj przykład: http://kasstudio.net/u/test.php?krok=1 Ten post edytował danielv13 25.01.2008, 22:23:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
co to ma niby dac?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdzałeś? Jakie masz kodowanie pliku?
Ten błąd jest powszechny. Nie masz przypadkiem spacji przed <?php? A stosowanie znacznika <? jest błędne bo nie każdy serwer odczytuje go jako skrypt php. W jakim programie zapisujesz pliki do utf? Ten post edytował potreb 25.01.2008, 23:01:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Heh... w temacie jest napisane że nie mam spacji... Co do <? i <?php sprawdzałem oboje...
Kodowanie nie ma do tego nic... Próbowałem zapisywać przez Notatnik i Dreamweaver... :/ Nic nie działa |
|
|
![]()
|
|
Mówisz o notatniku? Zmień edytor. Notatnik nie zapisuje poprawnie do utf-8.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mówie też, że zapisywałem w Dramweaverze... ;|
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, weź sprawdź sobie mój, plik, sciągnij i wgraj na serwer.
Ale jak dla mnie najpierw zapisałeś w notatniku który utworzył bom sector a późnie próbowałeś w dream -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No działa
![]() Ehh ten notatnik :] |
|
|
![]()
|
|
No widzisz
![]() ![]() Ten post edytował potreb 26.01.2008, 16:14:53 -------------------- |
|
|
-Mlodycompany- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Ja mam problem też ten sam tylko że w logowaniu. Wyskakuje mi błąd: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\usr\www\strona\index.php:8) in C:\usr\www\strona\log.php on line 2 . Co mam zrobic aby to zadziałało?? Proszę o pomoc. Z góry thx.
|
|
|
![]()
|
|
Nie odświeżaj tematów.
ob_start(); na poczatku strony i ob_end_flush(); na końcu I było milion razy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No widzisz ![]() ![]() Zdradzisz je? Mam ten sam problem. ob_start(); i ob_end_flush(); jest wstawione probuje cos z kodowaniem zdzialac, ale nic nie pomaga... Cytat Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/sagge/ftp/logowanie/index2.php:6) in /home/sagge/ftp/logowanie/index2.php on line 8
1 jestes zalogowany jako krzysiek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stary temat ale poczułem obowiązek podzielenia się moim "odkryciem" (o ile jeszcze tego nie wiecie
![]() Problem z kodowaniem znaków przy starcie sesji, pojawia się gdy nasz plik zapisujemy w kodowaniu utf-8. Niektóre edytory wymagają od takiego pliku obecności znacznika BOM (Byte Order Mark - znacznik kolejności bajtów), inne wręcz przeciwnie go nie akceptują. Co za tym idzie dodają znacznik BOM lub nie. W moim przypadku plik zakodowany w utf-8 z bom powodował błąd parsera php. Jeszcze nie wiedząc że Pajączek nie radzi sobie z tym problemem bezskutecznie zapisywałem wwszystkie pliki w utf-8 (znów i znów z naddzieją ze gdzieś się pomyliłem). Kodowanie bez BOM odkryłem dopiero w programie Notepad++. UTF-8 (bez BOM) jest działającym kodowaniem. Na pewno w Pajaczku da się to skonfigurować, ponieważ inne strony z sesjami zrobione wcześniej działają bez zarzutu. http://pl.wikipedia.org/wiki/BOM Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ,że powracam do tego tematu po takim czasie ale problem jest nie do rozwiązania dla mnie. Pousuwałem wszelkie spacje próbowałem z BOM i bez BOM i to samo !
Kod <?
ob_start(); session_start(); // Poł±cz się z serwerem bazy danych $dbcnx = @mysql_connect('localhost', 'baza', 'xyz'); if (!$dbcnx) { exit('<h1>Sorry</h1>' ); } // Wybierz bazę danych if (!@mysql_select_db('baza')) { exit('<h1>Sorry</h1>'); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy, na 99% to BOM, wiem z doświadczenia, ściągnij jakiś program do edycji takich plików, bo w notatniku o ile wiem nie ma opcji do zapisywania bez BOM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z notepad++ I kombinuje bez BOM i guzik :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to stwórz nowy plik, wklej do niego samo
zapisz i powiedz, czy dalej jest błąd |
|
|
![]()
|
|
to stwórz nowy plik, wklej do niego samo
zapisz i powiedz, czy dalej jest błąd Nie wywala błędu. teraz do mojego kodu dodałem na początku <?php i wywala 1 błąd zamiast 2 ?! EDIT: Znam rozwiązanie może komuś się przyda. Otóż plik baza.php był includowany do pliku index.php a co za tym idzie sam plik baza.php był w formacie UTF-8 bez BOM lecz index.php był w UTF-8 ale z BOM i to przez niego wywalało błąd. Podsumowania: Obejrzyjcie wszystkie pliki które mają w jaki kol wiek sposób styczność w trakcie wykonywania kodu czyli include itd. Ten post edytował oomaster 15.04.2010, 19:23:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem jest nieco inny...
Zmieniłem kodowanie w notepad++ z ASCI na UTF-8 BEZ DOM, i problem z sesją zniknął, ale zamiast polskich znaków mam krzaki... Jak temu zaradzić? Przeedytowanie pliku na niewiele się zdało... Proszę o pomoc. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:24 |