![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dopiero zaczynam zabawe z php na początek zacząłem czytac ksiązke Jono Bacon'a i doszedlem do rozdziału z internetowym dziennikiem (blogiem) robie wszystko zgodnie z poleceniami, nagle doszedlem do tego momentu. Wyświetla mi się bład taki jak w temacie. Dodam że 22 linijka to ostatnia z tego wklejonego kodu. Przy okazji chcialbym poprosic o jakis najlepiej darmowy program do edycji plikow .php bo notatnik mnie juz dobija... Link do bloga http://forum.flash-planet.info/sites/index.php
$commsql = "SELECT nazwa FROM komentarze WHERE id_blogu = " . $row['id'] ." ORDER BY data_wpisu;"; $commresult = mysql_query($commsql); $numrows_comm = mysql_num_rows($commersult); Ten post edytował kmike 25.01.2008, 21:56:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
i pokaz co wypisze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Something is wrong in your syntax obok 'ORDER BY data_wpisu' w linii 1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Może wywal średnik na końcu zapytania czyli:
...ORDER BY data_wpisu;"; ---> ...ORDER BY data_wpisu"; aczkolwiek nie sądzę aby to miało wpływ (średnik w PHP chyba (!) jest ignorowany). |
|
|
![]()
|
|
kurde to samo ;/ nie mam pojęcia czemu to nie dziala...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a na jakiej wersji mysql pracujesz?
http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm ten edytor polecem... i pewnie nie tylko ja;) -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
A to co wypisuje? Może $row['id'] jest puste? i wtedy masz: ... WHERE id_blogu = ORDER BY... |
|
|
![]()
|
|
Wersja klienta MySQL: 5.0.51 nie jestem pewny czy to o to chodzi... ;/
A to co wypisuje? Może $row['id'] jest puste? i wtedy masz: ... WHERE id_blogu = ORDER BY... teraz cos takiego SELECT nazwa FROM komentarze WHERE id_blogu = ORDER BY data_wpisu; Ten post edytował kmike 25.01.2008, 22:13:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$row['id'] jest puste
Daj kod gdzie pobierasz $row['id'] Ten post edytował dadexix 25.01.2008, 22:15:14 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
hmm, troche wstyd ale narazie to ja zrzynam z ksiązki i zmieniam tyle ile mi sie uda, więc dam caly index.php przypuszczam ze 9linia Ten post edytował kmike 25.01.2008, 22:21:20 |
|
|
![]()
|
|
a spróbuj
$row['wpisy.id'] -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
SELECT nazwa FROM komentarze WHERE id_blogu = ORDER BY data_wpisu;
to samo co wczesniej... ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CZY JESTEŚCIE ŚLEPI?
przecież $commresult to nie $commersult - CZESKI BŁĄD - dlatego nie działa... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() Something is wrong in your syntax obok 'ORDER BY data_wpisu' w linii 1 w tym kodzie... ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 18:49 |