![]() |
![]() |
-fabianek- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Piszę, bo po prostu już nie ogarniam i nie mam pojęcia co, jak i dlaczego. Wydaje mi się to nielogiczne i głupie, ale po prostu nie działa. Na początek:
Mam 3 pliki: index.html Kod <html> <head> <link rel="Stylesheet" href="style.css" type="text/css"> <script type="text/javascript" language="JavaScript" src="js.js"></script> <title>[ Tytul dokumentu ]</title> </head> <body> <h4 onclick="javascript:skrypt();" style="color: white; cursor: pointer;">klik!</h2> <div id="user_1">info# <br><br></div><br> </body> </html> js.js Kod function skrypt() { document.getElementById('user_1').innerHTML = document.getElementById('user_1').style.height; } style.css Kod body { background-color: rgb(26,26,26); } div { height: 520px; color: white; background-color: rgb(40,40,40); border: 1px dotted rgb(77,77,77); } Efekt powinien być taki, że po naciśnięciu na nagłowek "klik" w divie 'user_1' powinna się wyświetlać jego wysokość zadeklarowana w style.css czyli "520px" zamiast tekstu "#info". Problem w tym, że JS nie widzi tej wysokości i wygląda to tak, jakby była pusta, czyli po prostu nic się nie wyświetla. Problem występuje we wszystkich przeglądarkach (tj. IE, FF, Opera). Gdy styl diva zapiszemy w html czyli Kod <div id="user_1" style="height: 520px;"> wysokość wyświetla się. Gdy jest tylko w pliku zewnetrznym, nie widać jej. Moje pytanie brzmi: WTH? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawcie mnie jeśli się myle, ale w js inaczej się nie da bo element style w obiekcie o id user_1 jest pusty/nieistnieje więc jak js ma to pobrać. Sorry ale inaczej się nie da.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odczytuj właściwości offsetHeight lub scrollHeight i po kłopocie...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:55 |