![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam baze danych z gatunkami muzyki, ktore maja swoje ID, i np.
id=1 jest pop, id=2 jest rock itd. jeśli teraz chce zrobic liste rozwijana z tablicy, to robie sobie array ('id'=0, 'text'='wszystkie'); array('id'=1, 'text'='pop'); jak zrobic, zeby była opcja na liście pop/rock i wtedy pokazywalaby id=1 i id=2 jak robie array('id'=1,2, 'text'='pop/rock'); to nie dziala. prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrobisz tego w ten sposób, musiałbyś skorzystać z tablicy dwuwymiarowej.
Ewentualnie zrób to jako string:
Później możesz ewentualnie przez explode() przygotować sobie to do zapytania do bazy. Ten post edytował Grzyw 26.01.2008, 16:34:47 -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
uuuu, niewiele mi to pomaga,
mam taki skrypt: $music_query = pf_db_query("select * from music order by nazwa"); $music_array = array(); $music_array[]=array('id'=>0,'text'=>wszystkie); while($row = pf_db_fetch_array($music_query)){ $music_array[] = array('id'=>$row['id'], 'text'=>$row['typ']); } i jak tu wymusić, żeby pobierał dwa rekordy i nazywał je np: rock/pop? bo jak wpisuję to: $music_array[]=array('id'=>5,6,'text'=>wszystkie); to jest źle - wiadomo a na nic innego nie mam pomysłu co z tym zrobić. Proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:31 |