![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Leżajsk\Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki oto problem, mam system Debian i na nim apache2 i php5 (5.2.5). Zainstalowalem PDO i PDO_MYSQL jednak coś dziwnego jest z tymi rozszerzeniami. Mam plik phpinfo.php który zawiera funkcje Kod <? phpinfo(); ?> Jak uruchamiam z lini komend Kod php phpinfo.php rozszerzenia są wyszczególnione i jak uruchomie plik wykorzystujący te rozszerzenia to wszystko jest ok ale jak te same pliki wywołuje przez www to wyrzuca mi bład iż nie ma takiego rozszerzenia i w phpinfo również nnie ma żadnej informacji o tym, chociaż jest informacja o plikach ini które występują wpisy extension=pdo.so itd. Czy macie może jakiś pomysł dlaczego tak jest? ![]() ![]() Pozdrawiam Marcin -------------------- Errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
PDO kompilowałeś razem z PHP czuy do kompilowałeś? Jeśli to drugie to skompiluj jeszcze raz wraz z tą biblioteką.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Leżajsk\Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
PHP instalowane z paczek (kompilowane przez dotdeb) a PDO dokompilowywane... Spróbuje zkompilować wszystko, ale dalej mnie nurtuje czemu to jest tak diametralnie rózne zachowanie przez bash'a i przez apache Pozdrawiam Marcin -------------------- Errare humanum est
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 05:36 |