![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc. Moj problem jest nastepujacy, jezeli mam kod:
to kontener, ten pierwszy div, rozszerza sie razem z pozostalymi div'ami, wiec jest ok. Niestety, nie wiem czemu, ale jak mam kod:
To kontener glowny sie nie rozszerza, i nie wiem czemu, moze umialby mi ktos to wyjasnic? ![]() Grafika ma szerokosc 1000px, wiec specjalnie dalej 1200px dla kontenera zeby moc zobaczyc czy sie nie chowa pod sdjeciami, jednak nie. Wiecej, jezeli ustawie mu jakas wielkosc(height) to jest tylko tyle zielonego ile ustawilem, ale strona jest cala. Sprawa zmienia sie dopiero po ustawieniu overflow:hidden;, wtedy to pokazuje sie tylko tyle strony ile ustawie w kontenerze. Ktos wie jak zrobic zeby wnetrze kontenera rozszerzylo go jak w pierwszym przypadku sie dzieje? Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam. Ten post edytował goped 25.01.2008, 17:40:26 -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie zmienilo, inne pomysly?
-------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co się miało zmienić?
![]() ~em-ba napisał co jest źle. Poprawiłeś? ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poprawilem. Prosze wymyslcie cos, bo mnie juz rece opadaja, caly dzien siedze nad tym i kurcze nie dziala :/
-------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego ale jak masz position:absolute to właśnie coś takiego się dzieje. Można to obejść w taki sposób, że tworzysz jeszcze jednego diva w którym trzymasz #menu i #tresc a ustawionymi atrybutami float i działa. Tylko trzeba pamiętać aby ten dodatkowy DIV miał ustawionie display na "inline-block". Inaczej się nie "rozszerza" razem z innymi DIV'ami które ma w środku. Ten przykład działa. Sprawdziłem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki
![]() -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:50 |