![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 11 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Oto fragment kodu: Kod <script type="text/javascript"> function addTextField(x) { if (x.value == "Polska") { var newTextField = document.createElement("input"); newTextField.type = "text"; newTextField.name = "nip"; newTextField.value = "* NIP"; document.getElementById("Polska").appendChild(newTextField); } else if (x.value !== "Polska") { var newTextField = document.removeElement("input"); document.getElementById("Polska").removeChild(newTextField); } } </script> Kod <select name="kraj" style="width: 205px;" onchange="addTextField(this)"> <option value="Belgia">Belgia</option> <option value="Czechy">Czechy</option> <option value="Estonia">Estonia</option> <option value="Litwa">Litwa</option> <option value="Ĺ�otwa">Ĺ�otwa</option> <option value="Niemcy">Niemcy</option> <option value="Polska">Polska</option> <option value="Rosja">Rosja</option> <option value="SĹ‚owacja">SĹ‚owacja</option> <option value="Ukraina">Ukraina</option> </select> <label id="Polska"> </label> Chciałbym stworzyć dynamiczny formularz, w zależności od wybranej wartości pola select. Jeśli wybiorę z listy opcję 'Polska', to tworzy się dodatkowe pole 'input', w którym można wpisać numer NIP. To działa w powyższym skrypcie, problemem dla mnie jest stworzenie wyjątku, kiedy użytkownik ponownie wybierze z listy jakąś opcję - nowo utworzone pole 'input' powinno zniknąć. Nie wiem jak to zrealizować za pomocą funkcji, aby działało. Nie znam się za bardzo na JS. Proszę o wyrozumiałość i jakąś podpowiedź. -------------------- Myślisz, że przeżyjesz swoje życie w blasku i chwale...
Lecz jest coś, co zmieni ci cały świat... Szczerość! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę poprawiłem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 11 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bóg zapłać dobry człowieku.
O to mi właśnie chodziło. -------------------- Myślisz, że przeżyjesz swoje życie w blasku i chwale...
Lecz jest coś, co zmieni ci cały świat... Szczerość! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:58 |