![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WYJĄTKOWO proszę o totalnego gotowca, bo kompletnie wymiękam.
Założenie jest takie: 3 kolumny na środku strony oraz stopka zawsze na dole strony. Sytuacje są dwie. Jesli tekstu jest mało kolumny mają automatycznie popychać stopkę do dołu. Jeśli tekstu jest dużo stopka ma byc bezpośrednio pod najdłuższą kolumną natomiast pozostałe dwie kolumny mają mieć taką samą długość jak ta najdłuższa. Pałuję się z tym już od 4 godzin i guzik. Jak już na IE jest ok okazuje sie, zę FF sie sypie i na odwrót. Fajnie by było jesliby mi ktoś powiedział jak to zrobić na divach i cssie. Syt 1. | kol 1 | kol 2| kol 3| |*****|**a**|*****| |*****|**b**|*****| ____ tu powiedzmy kończy się okno przeglądarki |*****|**c**|*****| |***S T O P K A****| Syt 2. | kol 1 | kol 2| kol 3| |*****|*****|*****| |*****|*****|*****| |*****|*****|*****| |***S T O P K A****| ____ tu powiedzmy kończy się okno przeglądarki Poradziłem sobie z kwestią diva na zaadzie stopka i góra w divie. Ale kiedy do górnego diva daje kolejnego z float: left i height 100% wysokość nie jest zmieniana. Ten post edytował The Night Shadow 23.01.2008, 21:45:48 -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze tak zrob
.naglowek{ width: 100%; height: 100%; <= to zmien i zobaczysz position: absolute; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty masz moje wypociny ktre były niedawno na forum,
Może troszkę przerobisz i będziesz miał to co chcesz http://forum.php.pl/index.php?showtopic=85261&hl=redelek Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
No i niestety mam z tym problem. Layout jest w porządku tylko problemem jest rozszerzenie doviów tak aby całość była na 100% strony. Problem z divami które rozciągają się tylko na wysokość zawartości...
-------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:50 |