![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od jakiegoś czasu męczę z poprawnym wyświetleniem strony pod IE 6. Pod FF, opera i IE 7 wyświetlana jest poprawnie. Zrobiłem sobie kilka dni przerwy wczoraj znowu przysidłem z nadzieją, że coś wymyśle ale nie dałem rady. Dlatego proszę Was o pomoc. Problemem jest grafika w górnych częściach divów oraz tekst, który trochę nie mieści się w divie.
Link do stronki: http://kosicki.nazwa.pl/webhelp/przerwa/index.php oraz do css http://kosicki.nazwa.pl/webhelp/przerwa/ufi.css Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob:
1) dla IE musisz utworzyc nowy styl inaczej nie bedzie dzialac. Mozesz to wszystko pisac w jednym, ale atrybuty klas wyrozniaj "_" np. "_padding-top: 10px;" wtedy taka wartosc czyta tylko badzIEwie 2)musisz ustawic mniejsza wysokosc, albo wogole wysokosc tych elementow na gorze (te z rogami)-wysokosc diva 3)dla tekstu uzywaj padding-left i padding-right powinno pomoc ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trucksweb dzięki za odpowiedź ale chwile wcześniej kumpel podsunął mi inne rozwiązanie. Chodzi o to, że IE 6 nie chce ustawić wysokości górnych divów na taką jaką chciałem ponieważ blokuje ją rozmiar czcionki. Nigdy bym na to nie wpadł ponieważ nie ma tam żadnego tekstu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez prawda, ale moje uwagi tez zastosuj bo potem napotkasz inne problemy
![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 07:29 |