![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc... coś mi się sypie w moim przyszłym sklepiku ( na szkolne zaliczenie).
I tak mam sklep z filmami dvd. Jest sobie lista filmów i przy każdym z nich kodzik służący do zakupu:
Jak sie kliknie to leci do strony modcart.php gdzie teoretycznie powinno wybierać jeden z 4 przypadków (switch/case) w tym przypadku bedzie to dodawanie ( modcart.php?action=add) Ale tak sie nie dzieje. Wyskakuje mi piękny komunikat "Query was empty"... Kod modcart:
Kodu koszyka - tego cart.php chyba nie musze zamieszczać. Pomóżcie i z góry dzięki za reakcję. pozdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stosuj zmienne globalne: tzn wysyłając formularz czy też pobierając jakąś zmienną z adresy $_POST['zmienna']; $_GET['zmienna']; A serwer yoyo sobie odpuść, zainstaluj własny lokalny wamp 5 i będziesz sobie mógł testować do woli na zaliczenie szkolne Ten post edytował potreb 23.01.2008, 18:30:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sie popisałem tym podawaniem danych do bazy... całe szczęście, że w pore zmieniłem hasło i nikt mi nic nie nagrzebał...
A wracając do tematu. Czy taki kod jaki napisałem nie może być? Przecież to powinno działać.. Wolałbym nie zmieniać całości bo znowu mi sie wszystko pomerda, a jak przystało na studenta prace musze oddać jutro ![]() Jestem wdzieczny za podpowiedz potreb, ale jak pomożesz mi dostrzec błąd w tej mojej plątaninie to będę jeszcze bardziej wdzięczny. ![]() Aha strone dzisiaj odpale na krasnalku, i jeszcze takie pytanie. czy mój bład może być spowodowany wysoką klasą urzytkową serwera yoyo? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi i to ze trzeba zmieniac bo jezeli twoj serwer ma wylączony register globals zmienne w postaci zwykłej zostaną zablokowane, dlatego trzema uzywac $_GET, $_POST
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:35 |