![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki oto kod Kod // Zapytanie :) $sql_links = ("SELECT * FROM blah WHERE blah = blah"); if ($r = mysql_query($sql_links))<BR>{<BR>while ($link = mysql_fetch_array($r)) { // Wyświetlanie wyników pobranych z bazy< } } Pobieram z bazy danych elementy, które następnie wyświetlam wiadomą pętlą. Chciałbym jednak zrobić tak, aby po każdym pierwszym elementem (i tylko pierwszym) wyświetlonym z bazy w pętli wyświetlić określony element (np. kod wyświetlający reklamy). I właśnie nie wiem za bardzo, jak się do tego zabrać. Szukałem czegoś na ten temat w google, w moim Vademecum Profesjonalisty (nieadekwatne do mych umiejętności), w dokumentacji pętli, jednak poszukiwania spełzły na niczym. Pros ę więc o radę, wokół czego się zakręcić aby nauczyć się robić właśnie takie wyświetlanie? * Czy ktoś jeszcze używający Opery ma problemy z przyciskami odpowiedzialnymi za kolorowanie składni? Ten post edytował Riff 22.01.2008, 15:03:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed pętlą wstaw linijkę
a w pętli po wyświetleniu danych z bazy dopisz
powodzenia. Ten post edytował nevt 22.01.2008, 15:14:55 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję. Mogę dopisać do listy kolejną umiejętność nabytą dzięki temu forum
![]() Pojawiło mi się kolejne zagadnienie - co jeśli chciałbym wyświetlić tę reklamę w tej samej pętli, ale po dziesiątym wyniku? Albo po trzecim? Update: Ok, poradziłem sobie czymś takim: Kod <?php $reklama = TRUE; $i = 0; ?> Kod <?php while{ $i = $i+1;
if($i == 10) { echo 'reklama'; } } Ten post edytował Riff 19.02.2008, 11:04:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:22 |