![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka,
Mam mssql 2000 i potrzebuję raz na jakiś czas puścić mu serię UPDATE-ów Przez PHP szło bardzo powoli, więc przerzuciłem się na inną metodologię. PHPpem generuję plik SQL z serią updatów, ale wgrywanie nadal trwa 6 min poprzez SQL Studio Express 2005. Próbowałem wgrać przez osql-a, ale odnoszę wrażenie że robi to jeszcze dłużej. Obciążenie maszyny podczas wgrywania jest śladowe. Tych updatów jest około 54000 linijek typu
gdzie hotelpr jest unikatowy Czy ktoś ma pomysł na szybkie wykoananie takiego zbitku zapytań SQL-owych do MSSQL-a? ![]() W mysql nie mam problemu i tyle - ale w mssql-u trwa to jakoś długo jak mu daje
Ten post edytował mkozak 22.01.2008, 12:37:25 -------------------- ==============================================
Bo ja jestem Wróbelek Htmlek ============================================== |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę to wrzucasz cały czas te same wartości, więc polecam stworzenie procedury w której podasz 2 parametry. Będą one wyznaczać zakres numerów dla hotelpr. Procedura sama powinna generować UPDATE w pętli whlile lub for
Ten post edytował wampirek 3.09.2008, 11:21:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 17:19 |