![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam pewien formularz dodawania. Mamy następujące pola: -Nazwa -Opis -Zdjecie Glowne -Zdjecie1 -Zdjecie2 -Zdjecie3 -Zdjecie4 -Zdjecie5 Strona jest oparta na frameworku CodeIgniter. Na pola tekstowe Nazwa i Opis, jest wykorzystana Walidacja. Natomiast muszę zrobić tak, aby wszystkie zdjęcia zostały uploadowane, jednak przed tym ma być sprawdzone czy wszystkie mają odpowiednie rozszerzenie, wielkość i wymiary. Wydaje mi się, że jedynym i najlepszym rozwiązaniem jest zrobić to na JS, czyli sprawdza czy wszystkie zdjecia sa ok i dopiero zaczyna upload. Jezeli ktores ze zdjec jest nieprawidlowe pojawia sie koło tego pola napis. Jeżeli wszystkie zdjęcia są ok i zostały uploadowane, wszystko zostaje dodane do bazy. Bardzo proszę o pomoc, borykam się z tym problemem już blisko tydzień i dalej nie mogę znaleść sensownego rozwiązania. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z klasy Upload Code Ignitera. W parametrach znajdujących się w tablicy $config masz możliwość ustawienia dozwolonego typu pliku, a takze maksymalnego rozmiaru. Nie wiem, w jakim celu szukasz innych rozwiązań, skoro istnieją gotowe:
File Uploading Class Myśl, że z zapisem danych do bazy dasz sobie radę. Pozdrawiam -------------------- this world means nothing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty nie rozumiesz o co chodzi... Wytłumacz w takim razie jak to zrobić, multiupload + wyswietlanie bledu gdy jakies zdjecie ma za duzy rozmiar, za duze wymiary, przerwanie uploadu i wyswietlenie tego bledu na stronie.
Jeżeli się myle i wiesz o co michodzi, jeszcze raz prosze wytlumacz dokladnie jak to zrobic i powiazac z walidacja. Btw. No i jak np zrobisz, ze jezeli nei wypelniles wszystkich "inputow file", wyswietli blad Pole X jest wymagane, jezeli ma za duzy rozmiar Pole X ma za duży rozmiar. Jezeli wyswietli sie jakikolwiek blad byle jakiego pola, zadne zdjecie ma nie zostac uploadowane. Ten post edytował NIXin 21.01.2008, 19:45:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.08.2025 - 23:22 |