![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cze!!!
prosze o pomoc jezeli ktos bedzie wiedzial jak rozwiazac moj problem otoz tak, zainstalowany mam serwer www mysql, apache, php u siebie na kompie; zrobiona mam strone ktora za pomoca php pobiera dane z tabelek z bazy i umieszcza mi na stornie; strona jest u mnie na serwerze; chce teraz umiescic strone na jakims portalu i tak mi sie wydaje: na serwerze musi byc uruchomiony proces serwera bazy danych tzn mysql'a no i jezeli bede mial zrobiony swoj schemat czyli definicje tabel zapisany w jakims pliku ( jak sie ma nazywac taki plik i jakie ma miec rozszerzenie ) to powinno utworzyc w ich bazie moje tabele. Czy dobrze mysle? Czy nalezy cos innego zrobic aby miec swoja baze u nich na serwerze? Aha i jeszcze czy na darmowych stronach mozna korzystac z serwerow sql? Pozdrawiam loki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Definicje struktury bazy, jak i dane w niej zawarte, mozesz sobie wyciagnac przez takie przydatne narzedzie - phpMyAdmin. Jest to interfejs WWW (php) do bazy MySQL.
To samo sobie instalujesz na docelowym serwerku (oczywiscie odpowiednio zabezpieczajac dostep). Przenoscisz te dane z serwera domowego na "zewnetrzny" (kopiujesz "zrzut" bazy z domu i wklejasz na serwerku docelowym). Co do metod przerzucenia danych z bazy lokalnej do bazy w necie, to jest ich wiele. Przede wszystkim dostep do bazy danych musi Ci gwarantowac dostawca uslug hostingowych. Jesli Ci tego nie zaoferuje, to mozesz go nie miec. Z baz mozesz korzystac zawsze i wszedzie, jesli masz do nich dostep:) -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.08.2025 - 19:29 |