Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> problem z baza na stronie
loki88
post 15.09.2002, 20:34:58
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

cze!!!

prosze o pomoc jezeli ktos bedzie wiedzial jak rozwiazac moj problem
otoz tak, zainstalowany mam serwer www mysql, apache, php u siebie na kompie; zrobiona mam strone ktora za pomoca php pobiera dane z tabelek z bazy i umieszcza mi na stornie; strona jest u mnie na serwerze; chce teraz umiescic strone na jakims portalu i tak mi sie wydaje: na serwerze musi byc uruchomiony proces serwera bazy danych tzn mysql'a no i jezeli bede mial zrobiony swoj schemat czyli definicje tabel zapisany w jakims pliku ( jak sie ma nazywac taki plik i jakie ma miec rozszerzenie ) to powinno utworzyc w ich bazie moje tabele. Czy dobrze mysle? Czy nalezy cos innego zrobic aby miec swoja baze u nich na serwerze? Aha i jeszcze czy na darmowych stronach mozna korzystac z serwerow sql?

Pozdrawiam

loki
Go to the top of the page
+Quote Post
GeoS
post 15.09.2002, 21:01:09
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Definicje struktury bazy, jak i dane w niej zawarte, mozesz sobie wyciagnac przez takie przydatne narzedzie - phpMyAdmin. Jest to interfejs WWW (php) do bazy MySQL.

To samo sobie instalujesz na docelowym serwerku (oczywiscie odpowiednio zabezpieczajac dostep). Przenoscisz te dane z serwera domowego na "zewnetrzny" (kopiujesz "zrzut" bazy z domu i wklejasz na serwerku docelowym).
Co do metod przerzucenia danych z bazy lokalnej do bazy w necie, to jest ich wiele.

Przede wszystkim dostep do bazy danych musi Ci gwarantowac dostawca uslug hostingowych. Jesli Ci tego nie zaoferuje, to mozesz go nie miec.

Z baz mozesz korzystac zawsze i wszedzie, jesli masz do nich dostep:)

--------------------
Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.08.2025 - 19:29