![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod:
powinienem otrzymac domnodeelement jednak nie dostaje nic, tzn ze nie znajduje mi tagow tpl;/, wie moze ktos jak to rozwiazac, chce wyciagnac wszystkie tagi tpl z dokumentu. Dzieki z gory -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a Ty uzyj glowy zobacz na dokument!!! to jest poprawny xml, wiec zamiast nabijac sobie posty odpowiedziami ktore nic nie wnosza zamilcz
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
a Ty uzyj glowy (...) Jakiej głowy? (...) zobacz na dokument!!! (...) Widziałem i dlatego piszę. (...) to jest poprawny xml (...) No to sobie poczytaj troszkę. (...) wiec zamiast nabijac sobie posty odpowiedziami ktore nic nie wnosza zamilcz (...) Nic Ci na to nie poradzę że się nie domyśliłeś i nazywasz moją pomoc nabijaniem postów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
webdicepl
Cytat Trochę logiki, co ma HTML do XML? dokładnie tyle że XML jest uogólnieniem języków typy HTML, tzn. że możesz w XML zdefiniować zbiór reguł określających poprawny kod HTML... a to cytat z twojego linku: Cytat Popularne języki oparte na XML idź się kolego przespać, zamiast ludziom we łbach mieszać...... XHTML - Extensible HyperText Markup Language, strony WWW ... a co do zasadniczego problemu deirathe... pierwszy raz widzę taką składnię dla nazw tagów w XML... możliwe, że jestem mało doświadczony w temacie, ale sprawdzałeś przypadkiem, czy $tpl->getElementsByTagName('body'), albo $tpl->getElementsByTagName('title') też nic nie zwraca? Ten post edytował nevt 21.01.2008, 13:09:39 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
zwraca
ok, przyznaje się że ten dokument to w rzeczywistosci html, ale mozna go uzywac jako xml bo a.) ma jeden wezel glowny: html b.) ma deklaracje c.) wszystkie tagi sa zamkniete Jak uzyje <tpl> bez przestrzeni nazw to go zwroci a z przestrzenia juz nie chce;/... Ok, oto rozwiązanie
Ten post edytował deirathe 21.01.2008, 13:12:47 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:01 |