![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: szy-ły Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytanko, chce zrobić taki system wysyłania między sobą wiadomości żeby jeden user mógł wysłać wiadomość do userów wczesniej zdefiniowanych.
generalnie chodzi mi o coś takiego jak tu na forum - kliknę emotikona i wskakuje mi w to pole textowe w którym teraz pisze. takie coś mam i działa dobrze - o ile emotykony i textbox są w tym samym oknie, jak zrobić aby była opcja np. <emotikony> to bylby link do popupa - w popupie otwiera sie spis emotikonów - klikam na jednego z nich i emotikon ten dodaje mi się do textboxa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klinknij Edytuj Post -> Pokaż wszystko ( nad emotkami ) i będziesz miał przykład z życia wzięty ;-)
Potem pokaż źródło i zabieraj się do analizy skryptu co jak i dlaczego. Ten post edytował John 20.01.2008, 16:12:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: szy-ły Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, fajnie, ale ten przykład jest mega hardcore (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
może powiesz mi jak zmienić ten kod, aby działał ?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) a wywołanie, nastepujaco:
miałem cichą nadzieje ze wystarczy zamiast document.getElementById('jaki_element_zastapic'), napisac jakies parent.window.getElementById... mylę się? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie dzialaja kalendarze - mozna to zrobic np. window.open() z lista emotikonek i na zamkniecie okna (przez wybranie jakiejs daty) wysyla sie value do okreslonego elementu w oknie rodzica. Btw. - nie lepiej zrobic tego np. SELECTem ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:54 |