![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Po zmianie OS ostatnio przyszedl czas na instalacje bibliotek pod php, i przyszedl czas na gacl i .. wszytko ładnie cacy się zainstalowało żadnych problemów... startuje z panelu (acl_admin.php) wszytko pięknie ładnie chodzi, przychodzi czas na zapytanie takie o to proste..[php:1:05bede68a4]<?php if($gacl->acl_check($ACO_section,$ACO_action,$ARO_section,$login)){ echo 'dobrze all dziala '; return true; } else { echo 'gdzies blad'; return false; } ?>[/php:1:05bede68a4] i wyrzuca błąd... Cytat Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/ftp/phpGACL/gacl.class.php on line 456
Co najdzwiniejsze sprawdziłem to miejsce i okazuje się że odwołuje się tam do obiektu adodb ...[php:1:05bede68a4]<?php $rs = &$this->db->Execute($query); $rows = &$rs->GetRows(); ?>[/php:1:05bede68a4] Zastanawiam się co może być nie tak czy to coś z samym GACL (pomimo tego że panel działa) czy też z samym php (nie widzi tego obiektu).. Za pomoc i sugestie z góry dzieki. Pozdrawiam patS. -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mialem to samo... i wiesz co sie okazalo?
Że phpGACL inicjowałem przez zainicjowaniem ADOdb. Straciłem na to 2 dni :-/ -------------------- r.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm...
no ale co ma wspolnego obiekt Adodb w moim systemie do obiektu Adodb inicjowanego przez phpGACL?? hm, czyli mowisz że jak zaincjowałeś najpierw Adodb i dopiero pózniej GACL to poszlo ... ok spróbuje dzieki ![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie phpGACL kożdystało z mojej wersji AdoDB tą wbudowaną usunełem.
-------------------- r.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:47 |