![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Gorlice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z napisaniem skryptu wysyłającego plik (fotke) na serwer z formularza (metoda POST) w dwa różne katalogi. Przy czym żeby z drugiego pliku robiło miniaturke zdjęcia. Jesli ktoś wie jak to zrobić to prosiłbym o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To może jeszcze pokażesz, co do tej pory zrobiłeś? Na gotowca nie licz
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w czym dokładnie jest problem, gdzie się pojawia błąd, co nie działa?
poczytaj o move_uploaded_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, copy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, imagecopyresampled" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (zwróć uwagę na przykłady) p.s. rzuć także okiem w sygnaturę Cysiaczka ;-) Ten post edytował sopel 19.01.2008, 12:39:32 -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Gorlice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem skrypt który uploaduje plik na serwer i robi jego kompie w oddzielnym katalogu. ale niestety od kilku godzin nie moge poradzić sobie zeby ta kopia zdjęcia była pomniejszona na miniturke. jesli ktoś by był w stanie mi pomóc to bardzo prosze, ponieważ próbowałem kilka skryptów i nic nie wychodzi.
Ten post edytował dresik 6.02.2008, 22:02:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można wysyłać na raz tekstu i zdjęcia.
wywal wszystkie echo z kodu i sprawdź czy zadziała. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw sobie to co masz na poniższe:
|
|
|
![]()
|
|
i nic, dalej zdjęcie nie jest zmniejszane
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj tych dwóch funkcji:
wywołanie:
|
|
|
![]()
|
|
dzieki @b_chmura - wszystko chodzi ładnie i elegancko
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:29 |