![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, moj skrypt ktory powinien wyszukiwac w bazie danych pozycje ksiazkowe nie dziala. Zatrzymuje sie w momencie proby zalogowania do bazy danych. Nie wiem co sie dalej dzieje bo zaden blad nie jest pokazywany. Nic co jest ponizej nie zostaje wykonane.
Mysle ze to moze byc wskazowka. Znalazlem to w logu errorow Apache'a: Kod [Fri Jan 18 19:09:32 2008] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error: Class 'mysqli' not found in C:\\Program Files\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\Ksiegarnia\\rezultaty.php on line 23, referer: http://localhost/Ksiegarnia/ Mysle ze poprostu MySQL nie jest ustawione zeby dzialalo pod Apache ale nie wiem jak to ustawic ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem brak lub nie włączony moduł do mysqli
Plik php.ini Poszukaj linijek ; Dynamic Extensions ; ... extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll ... i może masz postawiony średnik przed ta druga linijką. Usuń i restart apache |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:40 |