![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
dzis postanowlem dowartosciowac u ulatwic zycie przyszlym uzytkownikom mojej strony "AUTO LOGOWANIE" opiera sie ono na sesji i cookie. gdy przeslane dane z formulaza logowania zgadaja sie z danymi w bazie to wtedy powstaje ciasteczko wazne 14 dni. w ciasteczku wszystko jest zapisywane poprawnie tak mi sie wydaje , bo od dzis dopiero zaczolem prace z ciasteczkami. problem polega w tym gdy uzytkownik wejdzie na strone i w ciastko posiada wpis auto_ == yes wtedy system automatycznie wykonuje dalsze czynnosci lgowaniasamodzielnie. ale problem jest w tym ze przy odczytaniu superglobalnej $_COOKIE['auto_'] system niewidzi tego ciasteczka i pokazuje formulaz logowania . zamieszcze fragment funkcji logowania moze robie blad jezeli tak prosze o pomoc.
prosze o wyrozumialosc bo to jest pierwsze co z ciasteczkami zaczolem robic . ps. czytalem manuala i forum tutaj , znalazlem o cookie ale to niewyjasnialo mi w czym zrobilem blad. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra ale gdzie to wyswietlanie formularza masz?
sprawdz czy faktycznie nie widzi ciasteczka
Ten post edytował my salsa 17.01.2008, 20:19:02 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//@my salsa, lepiej było tego nie pisać :] //dobrze, że tamto usunąłeś
![]() @Neeke - ja bym obstawiał, że coś z domenami w setcookie() masz nie tak. Podaj tylko nazwę, wartość i czas, reszty nie podawaj. I na przyszłość: nie $PHP_SELF, tylko $_SERVER['PHP_SELF'] (odpadają od razu cuda w stylu globa $PHP_SELF). Ten post edytował czachor 17.01.2008, 20:20:17 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe no nie sadzilem ze ktos zdazyl zobaczyc tamte glupoty
![]() ale tutaj kolega Neeke nie zamiescil miejsca gdzie wyswietla sie formularz tutaj jest tylko instrukcja sprawdzajaca
i co by nie bylo, kod wykonuje sie dalej, ale wyswietlania formularza nie widac Ten post edytował my salsa 17.01.2008, 20:26:22 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok zrobilem tak jak muwicie. po zostawieniu samych pustych pul wywalilo mi blad Notice: Undefined index: auto_ in D:\VertrigoServ\www\nfoota\config.inc.php on line 55 gdzie linnia 55 to
line55 |if($_COOKIE["auto_"]=='yes'){ line56 | user_login(); line57 |} a po sprawdzeniu print_r wyskoczylo mi jeszcze cos takiego: Array ( [PHPSESSID] => a9446972fad8fbc20d14b3983718de1d ) zabardzo sie nie orietuj ale domyslam sie ze jednak widzi te cookie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten błąd mówi, że indeks "auto_" nie istnieje w tablicy $_COOKIE. Czyli inaczej mówiąc - ciasteczka nie ma.
Ustawiasz cookie w ten sposób?
I jeszcze głupie pytanie, ale żeby wszystko wykluczyć... Wiesz, że po ustawieniu cookie jest ono widoczne dopiero po przeładowaniu strony? -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
|
|
![]()
|
|
ustawiam dokladnie w tej chwili mam tak:
setcookie('auto_','yes', time() +(60*60*336),'','',''); setcookie('name',$login, time() +(60*60*336),'','',''); setcookie('safe',$pass_, time() +(60*60*336),'','',''); czachor teraz juz wiem niewiedzialem o tym przeladowaniu |
|
|
![]()
|
|
To sprawdź teraz jeszcze tak jak Ci napisałem, bez tych parametrów.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:08 |