![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym, aby po wybraniu roku z pierwszej listy, w drugiej można było wybrac tylko późniejszy rok.
Zrobiłem coś takiego, ale nie działa:
pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[html]<script type="text/javascript" language="JavaScript"> function rok() { var now = new Date(); var nrok = now.getFullYear(); if (document.add.rok.value == 0) var orok = 1981; else var orok = document.add.rok.value; document.add.elements.rok2.options.length = nrok-orok; for (var i=nrok; i >= orok; i--) { document.add.rok2.options[i] = new Option(i); document.add.rok2.options[i].value = i; } } </script> pzdr 1. Nie lepiej podac caly kod formularza? 2. Jak cos nie wychodzi to najlepiej uzwac ID 3. Nie chce mi sie sprawdzac, ale mnie uczyli, ze dostep do OPTIONSow to: Kod document.getElementById('jakistamselect').options[document.getElementById('jakistamselect').selectedIndex].value Podaj caly kod formularza i wtedy porozmawiamy Chlebik -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest taki testowy formularz, bo jak będzie działało, to sobie wdrożę do oryginalnego. (normalnie to <option> jest generowany przez pętle for w php) -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:42 |