![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam jesli taki temat juz byl, ale nigdzie znalezc nie umiem. Wiem, ze aby po kliknieciu obrazka cos sie stalo uzywa sie js i onclick(), ale co jesli potrzebuje dzialania na bazie danych? Jak zrobic, zeby obrazek dzialal jak button?
-------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ma działać jak button to całkowicie wystarczy obsłużenie zdarzenia onClick. Jednakże z wypowiedzi Twojej rozumiem, że chodzi Ci o SUBMIT. Czyli coś za pomocą czego można wysłać formatkę na serwer (...kolokwialnie mówiąc: do bazy danych).
możesz to zrobić na dwa sposoby: ja osobiście wolę pierwszą formę (bo nie używa JavaScript) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... nie rozumiem, czy ja cos robie zle?
Czy tak to powinno wygladac? Ten post edytował Gallareton 18.01.2008, 14:33:39 -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak bym sprawdzal... twoj formularz zostanie wyslany, zapodaj
i zobczysz co siedzi w POSCie po wyslaniu ![]() -------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
Array ( [image_x] => 46 [image_y] => 42 )
hmm... nie rozumiem z to znaczy ![]() ![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już tak bardzo chcesz przekazać zmienną to lepiej zrób tak:
|
|
|
![]()
|
|
Przyznam, ze jestem na takim poziomie php, ze nie mam zielonego pojecia jak to dziala, ale dziala i to jest wazne
![]() -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:20 |