![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem na mojej stronie (joomla). Otóż jak podaje <a href...> </a> do serwera FTP i w linku jest user oraz hasło, to joomla generuje mi (niewiedzieć czemu) jakieś długie adresy rozpoczynające się 'javascript', prowadzą do nikąd. Padł pomysł żeby wymysić pobiernie pliku przez js. I tu moje pytanie, jak zrobić skrypt, który będzie odnośnikiem do pliku na FTP. W skrócie mówiąć jak zrobić w javie script, to czym jest <a href >w html'u
![]() PS. tworzy mi takiego linka:
Ten post edytował Woonski 17.01.2008, 15:18:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche mało informacji. Pewnie joomla broni się przed hotlinkowaniem... może hotlink wyłącz w cfg. pozdr
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche mało informacji. Pewnie joomla broni się przed hotlinkowaniem... może hotlink wyłącz w cfg. pozdr Nie znalazłem w opcjach joomli żadnego hotlinkowania. Wydaje mi się że może to mieć związek z komunikatem: Następujące ustawienia PHP na serwerze nie są optymalne ze względów bezpieczeństwa i zalecana jest ich zmiana: Zmienna PHP register_globals ustawiona jest ’ON’ zamiast ’OFF’ Ostatecznym rozwiązaniem będzie przekierowanie na zwykłą stronę html, gdzie automatycznie będzie pobierany plik, ale to już ostateczność. Jakie informacje mam jeszcze poadać? Pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche mało informacji. Pewnie joomla broni się przed hotlinkowaniem... może hotlink wyłącz w cfg. pozdr Blisko ale to nie chodzi o hotlinkowanie. W środku tego długiego linku napis który wskazuje że to jest ochrona przed spamerami: Kod 3ETen%20adres%20e-mail%20jest%20ukrywany%20przed%20spamerami Joomla najwyraźniej dostrzegła małpkę w adresie i stwierdziła że to musi być email, a więc trzeba go ukryć ![]() Ten post edytował SirZooro 17.01.2008, 16:58:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Blisko ale to nie chodzi o hotlinkowanie. W środku tego długiego linku napis który wskazuje że to jest ochrona przed spamerami: Kod 3ETen%20adres%20e-mail%20jest%20ukrywany%20przed%20spamerami Joomla najwyraźniej dostrzegła małpkę w adresie i stwierdziła że to musi być email, a więc trzeba go ukryć ![]() Oki dzięki wielkie. W PA w Dodatki/Dodatki-witryna znalazłem wpis "Maskowanie adresów e-mail [Email Cloaking]" zaznaczyłem, aby niepublikował i wszystko działa ![]() W sumie, mój problem został rozwiązany przez opcjie w joomli, więc chyba nie za bardzo ten temat już pasuje w tym dzialę, proszę o jego przeniesienie. Pozdrawiam! Ten post edytował Woonski 17.01.2008, 22:55:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:37 |